Chateau Le Breton 2016; een zeer koopwaardige terroirbordeaux.

Chateau Le Breton 2016 komt uit de Bordeaux en behoort tot de kleinere Bordeauxproducenten.

Chateau Le Breton 2016 produceert wel biologische wijn en dat is één van de vereisten die Alex Storms van WIJNKOPERIJ STORMS oplegt aan de wijnproducent. Andere vereisten zijn: hoge kwaliteit voor een goede prijs.

Chateau Le Breton 2016 (14% aan alcohol) blijkt een zeer mooie échte Bordeauxwijn te zijn. Geen ‘gewone’ Bordeaux, want dan doe ik de wijnproducent tekort. Deze wijn mag best een hogere status verdienen.

Hoge kwaliteit; lage prijs

Deze biologische Bordeauxwijn is te koop bij STORMS.NL voor de prijs van € 7,50 en dat vind ik zeer koopwaardig!

Laat de wijn spreken!

Chateau Le Breton 2016

zilveren medaille van wijngekken.nl

De kleur van deze Chateau Le Breton laat zien dat wijnjaar 2016 veel kleur heeft gegeven aan de druiven en dus aan de wijn. Vol diep donkerrood over de gehele tong tot diep in de rand. De diepte is diepdonker. Mooie volle diepe kleur. (3,0)
In de neus laat Chateau Le Breton dat het een Bordeauxwijn pur sang is. Zwart bessen en kersenfruit, dat wat romig overkomt. Wel krachtig en jong. Spierballen! Ook wat ruw. De neus komt redelijk goed los. (3,9)
Op de tong is deze Bordeauxwijn vrij drogend en wat plakkerig (tannine) en jong. Maar ook hier pur sang Bordeaux. Zwart bessen en kersenfruit omgeving door ruw hout. Maar ook wel weer met een zachte en ronde touch. Smakelijk en sappig met zachte zuren. Wat ruw sigaar en wat donker chocolade. Qua body is wat aan de lichtere kant, maar wel voldoende. Goed op de mid-palate en ook in de breedte is het prima. Mondvullend. De afdronk is goed en smakelijk. (6,2)

Chateau Le Breton is een jonge Bordeauxwijn pur sang. Een kwaliteitswijn dat schijnbaar een wat ‘gewone’ status heeft, maar eigenlijk een hogere status zou mogen hebben. Echt een terroirwijn waar aandacht aan geschonken is. Alex heeft een goede keuze gemaakt! Je verwacht echter, ten onrechte, iets meer body. Maar dan kijk je naar de prijs en dan weet je: dit is een hele mooie wijn voor een hele leuke prijs! Zeer koopwaardig! (2,5)

Chateau Le Breton 2016 verdient daarmee een totaal van 15,6 punten

Een mooie ZILVEREN MEDAILLE

Drinken kunt u het nu (wel wat lucht geven) maar u kunt dit best wel enige jaren goed houden bij een goede opslag. 

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

#wijn #proefrecensie #wijn #wijngekken #wine #tastingnote #Breton #Storms #Bordeaux 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *