Chateau Grand Ferrand ‘Terre Amoureuse’ 2015, AC Bordeaux Superieur, Frankrijk

Chateau Grand Ferrand ‘Terre Amoureuse’ 2015, AC Bordeaux Superieur, FrankrijkWijnjaar 2015 staat te boek als een van de mooiste wijnjaren van deze eeuw. Chateau Grand Ferrand ‘Terre Amoureuse’ 2015 komt dus uit dit jaar….

In de Bordeauxstreek, maar ook in andere wijnstreken, is het belang van een stabiel en mooi wijnjaar van cruciaal belang. Tegenwoordig weten ‘ze’ slechte wijnjaren wel te voorkomen, maar het mooiste en makkelijkste is natuurlijk dat de natuur haar ding doet en de wijnboeren voorziet van een stabiele, zonnige, warme en af en toe een buitje gevend wijnseizoen.

Laat wijnjaar 2015 nu zo’n jaar zijn…

Op de website van de WIJNBEURS lees ik het volgende: “Terre Amoureuse” betekent “houdt van de aarde” en niets is minder waar. Deze Bordeaux Supérieur is namelijk gemaakt van biologische druiven. Verschillende wijnboeren hebben samen hard gewerkt met als doel om er een pure en bijzondere biologische Franse rode wijn van te maken die het terroir representeert. Voor deze wijn is gekozen voor 80% Merlot en 20% Cabernet Sauvignon.”

Chateau Grand Ferrand ‘Terre Amoureuse’ 2015 is een biologisch gemaakte wijn en heeft een alcoholpercentage van 13,5%.

Kopen kan u het ook bij de Wijnbeurs (KLIK even op de banner boven het artikel) voor de prijs van € 9,99

Laat de wijn spreken!

Chateau Grand Ferrand ‘Terre Amoureuse’ 2015

De kleur van deze Chateau Grand Ferrand ‘Terre Amoureuse’ 2015 is mooi egaal donkerrood over de gehele tong. Een volle rode kleur in de rand. De diepte is donker tot diepdonker. Mooie volle en jonge kleur.
In de neus laat Chateau Grand Ferrand ‘Terre Amoureuse’ 2015 mooi zwart- en donderrood bessenfruit met wat laurier. Rond maar heeft ook iets ruwigs. De neus komt redelijk goed los.
Op de tong is Chateau Grand Ferrand ‘Terre Amoureuse’ 2015 een echte Bordeauxwijn waarbij het zwarte en rode bessenfruit de boventoon voeren. Laurier en lichtjes droog (en plakkerig) met een licht bittertje van de tannine in de aanzet en in de afdronk. Redelijk op de mid-palate en ook redelijk in breedte en diepte. De afdronk is goed en sappig.

Chateau Grand Ferrand ‘Terre Amoureuse’ 2015 is een Bordeauxwijn en ook nog eens biologisch gemaakt. Dat is een goed gegeven en daardoor krijgt u een goed gevoel, want u ondersteunt een nobel streven: biologisch betekent namelijk veel minder bestrijdingsmiddelen en dat is goed voor het milieu en het milieu staat volop in de belangstelling. Een jonge wijn met potentie. Echter het is een ‘gewone’ Bordeaux en daar moet je ook de lat leggen, want we praten hier niet over een Grand Cru Classe wijn en als je die lat ‘gewoon’ in het zicht houdt dan heb je een prima wijn in jouw wijnglas dat prima kan bij een mooi vleesgerecht, want het heeft voldoende structuur. Gewoon lekker genieten!

Chateau Grand Ferrand ‘Terre Amoureuse’ 2015 verdient een totaal van 14,1 punten

Drinken kunt u het nu, maar ook voor de langere opslag is deze wijn geschikt. Een aantal jaren opslag zou deze wijn wel lekker vinden!

#wijn #wijnbeurs #Chateau #Grand #Ferrand #Bordeaux #proefrecensie #wine #tastingnote #Merlot #CabernetSauvignon