Brüder Dr. Becker Spätburgunder Trocken 2016, Rheinhessen, Duitsland

Brüder Dr. Becker Spätburgunder Trocken 2016, Rheinhessen, DuitslandSpätburgunder is het Duitse ‘woord’ voor Pinot Noir, maar dat wist u natuurlijk al…

Twee zeer grote wijnliefhebbers, Mark Braad en Jaap Brenninkmeijer, hebben hun gezamenlijke passie omgezet in het oprichten van een wijninkoop genaamd Dr. Maler. Zij zijn steeds op zoek naar nieuwe wijnen en hebben een voorliefde voor de noordelijke streken.

Zij richten zich op wijnen van hoge kwaliteit van kleine wijnmakers en, als het kan, biologisch. Natuurlijk worden alle wijnen worden door hen zelf geïmporteerd.

Op de website van de beide heren lees ik het volgende over de reeds geproefde wijn: “Brüder dr Becker is een biologisch dynamisch bedrijf uit Rheinhessen en lid van de VDP, het gerenommeerde Verband Deutscher Prädikats- und Qualitatsweingüter, waarvan veel van de beste wijnboeren in Duitsland lid zijn.
Er worden in de wijngaard dus geen pesticiden gebruikt. Brüder dr Becker heeft het Demeter en Ecovin keurmerk en was het eerste Duitse wijnbedrijf dat zowel lid is van de VDP als het Ecovin keurmerk draagt.”

Die Brüder Dr. Becker (familie van Dr. Maler?) is goed bezig! Een echt milieumannetje!

Al met al is het natuurlijk wel leuk, maar het gaat tenslotte om de wijn zelf en als die goed is voor een redelijke prijs, dan is de rest mooi meegenomen en heeft het een voorkeur!

Brüder Dr. Becker Spätburgunder Trocken 2016 heeft een alcoholpercentage van 13,5% en is te bestellen bij Dr. Maler voor een zeer schappelijk prijs van € 10,75!

Laat de wijn spreken!

Brüder Dr. Becker Spätburgunder Trocken 2016

De kleur is rood over de tong en overgaand in lichtrood en een lichte ontwikkeling in de rand. De diepte is redelijk tot goed en fonkelend. Een typerende Spätburgunder (Pinot Noir) kleur. (2,8)
In de neus zacht en vriendelijk rode besjes met wat framboosfruit. Zalvend en fluwelig. Mooi rond. De neus komt best goed los. (3,9)
Op de tong best intens en een wijn met structuur, maar wel zeer zacht, zalvend en fluwelig rode besjesfruit en framboos. Mooi rond en vriendelijk. Licht herfstig. Redelijke zuren die het geheel goed in balans houdt en voldoende frissigheid. Redelijk goed op de mid-palate, breedte en diepte. Een prima afdronk die sappig en smakelijk overkomt. (6,4)
Een echte Noordelijke Pinot Noir die laat zien op welk niveau deze wijnen zich presenteren: hoog. Een aanrader! (2,3)

Brüder Dr. Becker Spätburgunder Trocken 2016 is een fijne, vrouwelijke, ronde en zalvende wijn met genoeg structuur en smaak en zal ook breed inzetbaar zijn en veel mensen aanspreken.

Een totaal van 15,4 punten;

Net buiten de medailles, maar net aan…

Nu reeds heerlijk te drinken (wel licht koelen) en ook nog wel een paar jaar houdbaar (als je dat lukt).

#Wijn #wijngekken #proefrecensie #Dr.Maler #Brüder #Spätburgunder #wein #wine #tastingnote #Dementer #Ecovin