Biologische wijn verkoopt goed

Biologische wijn verkoopt goedBiologische wijn verkoopt goed en het zal in de toekomst nog veel beter gaan verkopen.

Laten we eerlijk zijn, we zijn het gerommel zat. Elke keer komt er op het nieuws dat er weer gerommeld is met ons eten en drinken. Dat is ook de reden waarom biologische wijn de laatste tijd ook heel goed verkoopt.

 

Biologische wijn verkoopt goed, maar het zal nog veel beter gaan verkopen

De wijnimporteurs zien de vraag naar biologische wijnen de laatste maanden sterk stijgen. Zowel de wijnspeciaalzaken als de horeca vragen steeds vaker naar biologische wijnen. Dit blijkt uit het trendonderzoek naar bio-wijnen uitgevoerd onder wijnimporteurs. Dit was in opdracht van de Franse organisatie SudVinBio. Al 25 jaar organiseren zij ’s werelds grootste biologische wijnbeurs Millésime Bio. Deze beurs loopt van 29 t/m 31 januari a.s. en zal plaatsvinden in Montpellier.

Biologische wijn verkoopt ook goed bij de wijnimporteurs
Voor het onderzoek werd er een enquête uitgestuurd naar wijnimporteurs in Nederland. In die enquête moesten die hierin vragen beantwoordden over wat zij zien aan veranderingen in de wijnindustrie. Meer dan de helft van de importeurs ziet de vraag naar bio-wijn sterk stijgen. Eerder onderzoek onder consumenten wees al uit dat biologische wijn steeds populairder wordt.

Biologische wijnen maken nu al een groot deel van het assortiment uit

Vooral importeurs die leveren aan de wijnspeciaalzaak geven aan dat er steeds meer wordt gevraagd naar biologische wijnen. Zij verwachten dat biologische wijn over 5 jaar een substantieel segment van het assortiment zal uitmaken. Facetten die daaraan zullen bijdragen zijn een steeds groter marktaanbod van biologische wijnen tegen een steeds interessantere prijs.

Over Millésime Bio
Je kunt de biologische wijnen ook zelf gaan ervaren op de grootste wijnproeverij met biologische wijnen in de wereld.
Millésime Bio is tot op heden ’s werelds meest toonaangevende, biologische wijnbeurs. Van 29 tot en met 31 januari vinden wijnprofessionals hier de allerbeste biologische wijnen vanuit de hele wereld. De beurs is het grootste internationale platform voor biologische wijnen en wordt mede mogelijk gemaakt door wijnmakers uit Occitanie, die lid zijn van Sudvinbio. Sudvinbio heeft Millésime Bio 25 jaar geleden opgezet. De regio Occitanie is zowel qua oppervlakte als qua aantal producenten en productie de kampioen op het gebied van biologische wijn. Occitanie vertegenwoordigt meer dan 1/3 van de biologische wijngaarden in Frankrijk (in totaal bijna 71.000 hectare). Er wordt ongeveer 700.000 hl biologische wijn geproduceerd.

Millésime Bio 2018
29, 30 & 31 januari
Parc des Expositions, Montpellier

Maandag:
10.00 – 19.00 uur
Dinsdag:
9.00 – 19.00 uur
Woensdag:
9.00 – 17.00 uur

http://www.millesime-bio.com