Biologische Gavi zoekt een wijnimporteur

Biologische Gavi zoekt een wijnimporteurDitmaal een ‘gewone’ Gavi Bio op de proeftafel. De vierde wijn in de serie wijnen die nog een importeur zoeken.


Deze Gavi Bio is een biologische witte wijn uit de streek Gavi. Gemaakt van de Cortese druif produceert Gavi mooie Italiaanse wijnen.

Wijnmakers hebben het soms heel moeilijk. Naast het maken van mooie wijnen, het hele jaar en het werken in de wijngaard, moeten ze ook nog hun wijnen zien te verkopen.
Veel van die wijnmakers lukt het wel, maar sommige lukt het gewoon niet.
Italiaanse wijnmakers spreken veelal geen Engels en dat maakt het verkopen van hun wijnen in bepaalde landen er niet makkelijker op.
Daarom heeft wijngekken.nl een serie wijnen hier staan die van een zeer goede wijnmaker komen.

Al deze wijnen zoeken een importeur
Dus als je wijnen importeert en je zoekt er nog een wijn uit Piemonte die de moeite waard is, moet je zeker verder lezen.
Je kunt mij (martin@wijngekken.nl) mailen als je interesse hebt. Ik breng jou in contact met de tussenpersoon (die doet het gratis) en via haar kun je de wijnmaker benaderen.
De inkoopprijs krijg je dan ook te horen. Wijngekken.nl doet ook deze (gratis) bemiddeling.

Geproefd:
La Zerba Gavi Bio

Kleur: de kleur van deze La Zerba Bio is licht strogeel / 2,5

Neus: de neus van deze biologische Gavi heeft een heel rijp karakter. Een droge kalkhoudende neus met tropisch en steenfruit. De neus is vrij gereserveerd, diep en medium vol / 3,4

Smaak: ook in de smaak komen de rijpe tonen veel terug. Dik en mollig fruit met kalkhoudend en kruidig steenfruit. Ook de smaak is wat gereserveerd. De body is mollig, maar niet zo vol. De smaak is wel mondvullend en de afdronk is daarentegen heel goed, lang en vol / 5,9

Mijn eindoordeel over deze La Zerba Gavi Bio:
Ook deze biologische Gavi is mooi. Wel iets ‘gewoner’ als de Terrarossa en de Anfora. Dat waren complexe Gavi wijnen. Toch heeft deze biologische Gavi zeer veel smaak en neus, maar vooral de afdronk maakt deze biologische Gavi zeer mooi / 1,9

Dus geef ik deze biologische Gavi een totaal van 13,7 punten