Aimé Stentz Sylvaner 2015, AC Alsace, Frankrijk

Aimé Stentz Sylvaner
Wijn uit de Sylvaner, misschien een wat onderbelichte druif.

Aimé Stentz is een biologische wijnproducent uit het wijndorp Wettolsheim, ten zuiden van Colmar. Het domein heeft een kleine 15 hectare aan wijngaarden, verdeeld over ruim 50 verschillende percelen. Dit grote aantal percelen met verschillende terroirs maakt het mogelijk om verschillende druivenrassen aan te planten. De verscheidenheid aan gebruikte druivenrassen is dan ook groot, om er maar eens enkele te noemen: Gewürztraminer, Pinot Gris, Pinot Blanc, Chardonnay, Riesling en de blauwe Pinot Noir.

Wijn uit de Sylvaner proeven we niet vaak. Over de oorsprong van de Sylvaner doen verschillende verhalen de ronde. Velen zijn van mening dat de bakermat van de druif in Oostenrijk ligt. Tegenwoordig is de druif onder andere aangeplant in Duitsland (Rheinhessen, Franken), Zwitserland, Oostenrijk en in Frankrijk, waar de druif in de Elzas het uitstekend doet.

Domaine Alsace is dé specialist van kwaliteitswijnen uit het prachtige wijngebied van de Elzas. De wijnen van het huis Aimé Stentz zijn daar in diverse soorten verkrijgbaar. Zo ook deze Sylvaner uit het uitstekende oogstjaar 2015, een vriendelijke wijn met “slechts” 11,5 procent alcohol en een vriendelijke prijs van € 9,95.

Aimé Stentz Sylvaner 2015

Helder en licht strogeel van kleur.
Een verfijnde en delicate neus. Er is veel fruit in te vinden zoals abrikoos, perzik en peer. Ook wat bloemig en een lichte mineraliteit.
In de mond sappig en iets boterig met redelijk milde zuren. Het fruit van rijpe peren en gele pruimen. Nootachtig, honing en brooddeeg. Een klein zoetje rond het helemaal af. Zacht en soepel van body met een zeer fijne zoet-zuur balans. Ondanks het zachte karakter blijft deze Sylvaner goed hangen in de afdronk.

Aimé Stentz Sylvaner 2015 is een ronde, zuivere en zeer verfijnde wijn. Vriendelijk en rijk aan finesse. Een aanrader!

Score: 14,3 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2019.