Aromatic Traminer delle Venezie, IGP, Friuli, Italië

Aromatic Traminer delle Venezie
Een Bag in Box wijn, verkrijgbaar bij twee enthousiaste wijnzusjes.

Bag in box wijnen zijn volop te vinden, vooral in diverse supermarkten. Toch kleeft er een negatief imago aan deze wijnen. En dat is niet (geheel) terecht. Er zijn best Bag in Box wijnen te vinden die een redelijke kwaliteit hebben.

De Wijnzusjes gaan voor Bag in Box wijnen van goede kwaliteit. De Wijnzusjes is een initiatief van de zusjes Tamara en Roxane. De zusjes kochten vaak BIB wijnen als ze in het buitenland waren op skivakantie en stonden daar eigenlijk verbaasd over de goede kwaliteit. Dus kwam het idee naar boven om in Nederland ook Bag in Box wijnen aan te bieden van goede kwaliteit. Op de website van de wijnwebwinkel van de beide zusjes Tamara en Roxane is een mooi assortiment aan Bag in Box wijnen te vinden.

Volgens de zusjes zijn er verschillende voordelen te noemen van Bag in Box wijnen. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. De wijnen zijn wel tot 2 maanden houdbaar na het openen. Geen gesjouw meer met veel flessen en de Bag in Box kan tegen een stootje als je ‘m laat vallen. Dat hoef je met een fles niet te proberen…
En niet te vergeten, minder flesafval, kurken en schroefdoppen.

De Traminer uit Friuli is één van de vele Bag in Box wijnen die verkrijgbaar zijn bij De Wijnzusjes. De inhoud van deze Bag in Box is 5 liter, dus daar kun je voorlopig mee voort. De verkoopprijs is € 34,95. Dat lijkt even een bedrag, maar gelet op de hoeveelheid van 5 liter (wat gelijk staat aan 6,5 tot 7 flessen) valt dat natuurlijk reuze mee.

Maar hoe zit het met die kwaliteit?

Aromatic Traminer delle Venezie

Een heldere, licht strogele kleur. Bleekgeel uitlopend in de rand.
Een neus waar allerlei verschillende soorten fruit je glas uit stuiven. Ananas, gele appel, limoen en banaan. Wat bloemig. Een tikkie zoet, maar het blijft fris en licht aromatisch. Plezierige neus waar je aan blijft ruiken.
Een rond en iets vettig mondgevoel. Ook in de smaak veel geel fruit, onder andere gele pruimen. Wat muskaat, zuivel en wat honing. Een aangenaam bittertje van gele grapefruit. Aromatisch, sprankelend en soepel van smaak.

Aromatic Traminer is een juiste omschrijving, want aromatische smaken zitten er zeker in deze bag in box wijn. Dit is een fijne doordrinkwijn waar toch wel enige body en een “bite” in zit. Niet teveel nadenken, gewoon genieten. Goed gekoeld drinken.
Een feestje in de tuin? Je komt met deze bag in box wijn goed voor de dag!

Score: 12,6 punten.

Aromatic Traminer De Wijnzusjes
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #dewijnzusjes #friuli #baginboxwijn