Bag in box wijn test 2014 – de conclusie

___________________________

Check onze nieuwe test van bag in box wijnen 2016

op BAG IN BOX 2016

___________________________

bag in box test 2014 - 170px

Wijnen heb je in alle soorten en maten en iedereen vindt wel iets anders lekker.

 

Meer leuke artikelen? Meld je aan voor de nieuwsmail. Mail naar nieuws@wijngekken.nl

Een oordeel geven of de wijn lekker is doen wij niet, wel geven wij een oordeel over de kwaliteit. Ook vind ik de kwaliteit beter dan twee jaar geleden en er zitten veel, heel veel goede wijnen bij, het ligt er maar aan wat voor wijn je zoekt.

De testwijze

De wijnen hebben wij geconcludeerd op hun kwaliteit maar ook hoe lekker ze zijn. Onder lekker verstaan wij in dit geval of de wijnen neus oftewel geur hebben.

Een voorbeeld voor een standaard kraantje op een wijnpak van bag in box wijnen.
Een voorbeeld voor een standaard kraantje op een wijnpak van bag in box wijnen.

De smaak moet ook in orde zijn, dus geen bijsmaken en zeker moet de wijn ook niet te scherp zijn. Een scherpe smaak vind je nog wel eens bij de rode bag in box wijnen. Ook hebben wij gelet op het sulfietgehalte. In veel gevallen haal je dat wel uit de neus of smaak. De betere wijnen hebben meerdere geur- of smaakindrukken. De wijnen krijgen (ondanks dat dit maar bag in box wijnen zijn) meer diepgang en worden spannender.

De wijnen zijn ook geconcludeerd op hun feestkarakter. Bag in box wijnen zijn uitermate geschikt voor feesten en partijen. De verpakking moet ook nog eens leuk zijn. Niemand zit te wachten op een saaie verpakking, die zet je gewoonweg niet neer op een feestje. Wat in onze ogen ook belangrijk is, is de wijze hoe de verpakking open gaat en hoe de wijn wordt uitgeschonken.

Een drukknopje op een bag in box wijnpak. Niet zo handig
Met een drukknopje kan je ook wijn uit een pak halen, dit is alleen niet zo gemakkelijk

Wij hebben diverse soorten manieren van openen onder de loep genomen en hier ons oordeel over gegeven. Na het openen komt het kraantje aan bod en hier zijn ook diverse soorten en types van. Het meest makkelijke kraantje is toch wel het kraantje die je gewoon aan de zijkanten moet indrukken maar ook was ik gecharmeerd van het draaikraantje. Het kraantje dat je aan de zijkanten moet openen werkt als volgt: je neemt de twee hendeltjes op je wijs- en middelvinger en je drukt met je duim het kraantje in. Dit zijn ook wel de meest makkelijke kraantjes. We hebben ook kraantjes gehad die je andersom moet indrukken, dit gaat niet makkelijk en wij hebben dit ook vermeld bij de proefnotitie.

3 Liter bag in box wijnen is de hoeveelheid van 4 gewone wijnflessen
3 Liter bag in box wijnen is de hoeveelheid van 4 gewone wijnflessen

 

Welke typen bag in box wijnen

Er zijn veel bag in box wijnen in de kleuren rosé en wit.

alameda, aldi, merlot carmenere, chili, bag in box
Voorbeeld van een bag in box die er toch niet zo gezellig uitziet.

De hoeveelheid rode wijnen vallen iets tegen en eigenlijk is dit logisch. Bag in box wijnen zijn échte zomerwijnen. Lekker in de tuin of op het balkon en de wijnen iets gekoeld drinken. Rode wijnen worden iets te log of te zwaar en hebben een wat minder zomers karakter. Rode wijnen kan je ook moeilijker koelen. Dit type rode wijn moet je rond de 16 tot 17 graden drinken en dat is moeilijk te doen mits je een mooie bag in box houder hebt en ook deze hebben wij meegenomen in onze test. De witte wijnen kan je in de koelkast koelen. Heb je geen ruimte in de koelkast, haal dan de zak uit de kartonnen verpakking en dan koel je deze in de groentelade.

Lees deel 2 op https://www.wijngekken.nl/?p=27481

Andere artikelen over bag in box wijnen van 2014.
[get_posts tag=”bag-in-box-2014″ numberposts=100]

Reageren?
Wat vind jij? Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *