Wine & food reis voor echte culi’s, wijn- en kookgekken in het Italiaanse Umbrië

wine & food reis
Adje Middelbeek van Podere del Buongustaio en chef-kok Joop Zwiep organiseren een bijzondere wine & food reis voor de echte culi’s, wijn- en kookgekken in het Italiaanse Umbrië.

Midden in het groene hart van Umbrië ligt het schitterende Podere del Buongustaio. Hier organiseert eigenaresse Adje Middelbeek in samenwerking met chefkok Joop Zwiep van het gelijknamige kookatelier in Assen, van 28 april tot 4 mei 2019 een zinnenstrelende culinaire wine & food reis. Podere del Buongustaio, van origine een boerderij uit 1830, werd door Adje Middelbeek vanaf 2011 nieuw leven in geblazen. De boerderij is volledig gerestaureerd en heeft een bijzondere en stijlvolle uitstraling.

wine & food reis Umbrië

Wie is Joop Zwiep
Joop begon in het vermaarde Restaurant Seinpost in Scheveningen onder leiding van Meesterkok Henk Savelberg. Waar hij opklom tot chef-kok/bedrijfsleider. Daarna startte hij in 1993 restaurant Idylle in Zweeloo, dat in 1997 werd bekroond met een Michelin-ster. In 2007 heeft hij de ‘switch’ gemaakt naar zijn volgende passie: “Mijn kennis over producten en het pure bereiden ervan delen met de echte culi’s, mensen die van koken en bijzonder lekker eten houden.“ Sinds september 2017 is het kookatelier verhuist van Zweeloo naar Assen.

Podere del Buongustaio
Verscholen achter de heuvels van het betoverende landschap van Umbrië ligt de Podere van Adje Middelbeek. Als u van oorspronkelijk en puur houdt, maar tijdens uw vakantie ook een zekere luxe op prijs stelt, is Podere del Buongustaio uw droombestemming. Met haar rust en elegantie is het de ideale uitvalsbasis voor Umbrië-verkenners en liefhebbers van het pure Italiaanse leven. En dat alles in een unieke schilderachtige omgeving. Podere del Buongustaio grenst aan het oude dorp Montegiove, dat gebouwd is rond het 13e-eeuwse kasteel Castello di Montegiove. In de omgeving van de Podere is het de schoonheid van de natuur die voorop staat. In de bossen rond het huis vindt u vele soorten paddenstoelen zoals eekhoorntjesbrood en zwarte trompet. Ook truffels en kruiden zijn hier in het wild te vinden. En dat is nog niet alles, u komt hier wilde zwijnen, wolven, stekelvarkens, herten, reeën en fazanten tegen. Natuurlijk ontbreken de wijn- en olijfboomgaarden ook niet in het landschap.

Podere del Buongustaio

Voorjaar in Umbrië
Het voorjaar is een heerlijke tijd in Umbrië. Het weer is er, zeker voor Nederlandse begrippen al prachtig. Bijna zomers warm maar met de heerlijke kleuren en geuren van het voorjaar. Wij organiseren deze wine & food reis juist in deze periode zodat u de ultieme combinatie kan ervaren van ontluikend voorjaar, proeven van vele Italiaanse specialiteiten en zoeken naar verse kruiden en eetbare bloemen. ‘s Avonds gaan we met zijn allen koken onder de bezielende leiding van Joop. De heerlijke maaltijden worden bij mooi weer door de deelnemers geserveerd op het fraaie terras van Podere del Buongustaio met een schitterend uitzicht op het dal!

wine & food reis Umbrië

Sagra degli Aspargi di Bosco, bezoek aan Salumificio David Salumi, pasta di Nonna en nog veel meer!
Vanaf april tot november worden er Sagra’s gehouden in Umbrië. Sagra’s zijn erg populaire lokale feesten, soms met een religieus karakter maar meestal is het thema gewoon eten. Zo ook Sagra degli Asparagi di Bosco, dit is het eerste feest c.q. eetfestijn wat er gehouden wordt in mijn directe omgeving en jullie treffen het want het thema van dit feest zijn de bosasperges. Verder staat er een bezoek aan een salumificio op het programma en gaan we naar de betoverende tuin ‘La Scarzuola’. Natuurlijk komen de Nonna’s weer een dag koken want dat is namelijk ieder jaar een groot succes.

Kosten en condities
De kosten voor deelname zijn 1395€, het doorgaan van de reis wordt begin maart 2019 bekend gemaakt. Betalingscondities: 30% aanbetaling bij boeking, zodra de aanbetaling is ontvangen wordt de reservering definitief bevestigd via email. Tweede termijn van 30% dient voor 31 maart 2019 overmaakt te worden en het saldo bij aankomst.

Bij de prijs inbegrepen:
+ Ontvangst met Prosecco
+ 6 overnachtingen op basis van 2 personen op 2 persoons kamer,
25€ pn toeslag bij gebruik 1 persoon van 2 persoons kamer
+ Op de dag van aankomst gaan we genieten van de bosasperges in Pietrafieta
+ Vijf driegangen kooklessen van Joop Zwiep
+ Huiswijnen van het landgoed
+ Wijnproeverijen bij Vitalonga en Murogrosso
+ Truffels zoeken en de proeverij in de truffelwinkel van Doreane Moretti
+ Bezoek met rondleiding en proeverij bij Salumificio David Salumi
+ Alle lunches
+ Pasta di Nonna
+ Bezoek Scarzuola

Niet bij de prijs in begrepen zijn de kosten voor de reis naar Umbrië en retour Nederland. Podere del Buongustaio heeft plek voor acht personen. Voor de andere deelnemers zijn er zeer comfortabele appartementen bij Castello di Montegiove beschikbaar.
wine and food reis Umbrie
wine and food reis umbrie

Wie wil er nu niet een week lekker verwend worden met heerlijke ontbijtjes en superlekkere 3-gangen diners?

Overdag lekker op stap, diverse wijnhuizen bezoeken, truffels zoeken met een Cavatore en zijn honden, samen met 2 rasechte Italiaanse Nonna’s een heerlijke lunch bereiden, een rondleiding krijgen in het laboratorio van Davide Salumi en daarna al zijn ambachtelijk vleeswaren mogen proeven. En dan aan het einde van de dag onder leiding van chef-kok Joop Zwiep een superlekker drie-gangen diner koken.

Wilt u meer informatie over deze heerlijke reis?
De reis is van 28 april tot 4 mei. Ben je geïnteresseerd en/of ken je anderen die hier interesse voor hebben, dan kan je extra info en het complete reisprogramma aanvragen bij het mailadres: podbuongustaio@gmail.com
Of bel Adje even: 0039-3926682960.

wine & food reis Umbrië
wine & food reis Umbrië
#wineandfood #poderedelbuongustaio #umbria #wijnreis #ladolcevita