De wijnen van KWV in Zuid-Afrika

De wijnen van KWV in Zuid-Afrika, de wijngaardZuid-Afrika kent veel mooie wijngebieden, maar de wijnmaker is ook belangrijk. Zuid-Afrika kent veel mooie en verschillende wijnen, neem bijvoorbeeld de wijnen van KWV in Zuid-Afrika, die zijn wel heel mooi en allemaal heel verschillend.

KWV is een mooi en een groot wijnbedrijf. Het is het grootste wijnbedrijf van Zuid-Afrika. Het bedrijf heeft ongeveer 19 hectare aan eigen wijngaarden, maar er wordt veel aangeleverd. De eigen wijngaarden liggen verspreid over de hele Westkaap. Hiermee maakt het wijnbedrijf een serie interessante wijnen omdat er veel mag in Zuid-Afrika. Je kunt wijnen van het ene district met wijnen van het andere district blenden om nog mooiere wijnen te krijgen. Wel moet je de juiste personen in dienst hebben die dit kunnen realiseren en dat hebben ze bij KWV.
De wijnen van KWV in Zuid-Afrika komen uit de prachtige wijngaarden van het hete Swartland en Klein Karoo tot de koele wijngaarden van Elgin en Cape Point. Dat maakt de wijnen van KWV in Zuid-Afrika eigenzinnig, uniek en bovenal complex.

De wijnen van KWV in Zuid-Afrika, roodenbergKWV heeft ook een aantal submerken, waaronder Roodenberg, Laborie en Cathedral Cellar. Op deze manier kun je verschillende typen wijn maken in diverse prijscategoriën. Ook krijgt een submerk dan een eigen gezicht, doelgroep en aanhangers en zo vergroot je de omzet.
KWV exporteert naar ongeveer 100 verschillende landen en Nederland is hoort hier ook bij. De wijnen van de Classic Collection zijn zeer betaalbaar, complex, met een eigen gezicht en verkrijgbaar bij de Jumbo.

KWV, hoe is het begonnen

In 1995 werd met de oprichting van KWV begonnen. Vanaf het eerste ogenblik was al duidelijk dat het een groot internationaal bedrijf moest gaan worden.

De wijnen van KWV in Zuid-Afrika, stellenbosch
KWV is meer een handelsmaatschappij, een coöperatie van wijnboeren. Die wijnboeren zijn de kracht van KWV en dat moeten ze ook zo houden.
In totaal zijn er 54 wijnboeren lid van de coöperatie, de wijnen van KWV in Zuid-Afrika moeten natuurlijk ergens vandaan komen. Daarnaast heeft KWV ook nog eens ongeveer 1000 wijnboeren die hun druiven ook kunnen aanbieden. Al deze wijnboeren hebben hun wijngaarden verspreid over de gehele Westkaap, van het noorden tot het zuiden en van west naar oost.

De wijnen van KWV in Zuid-Afrika, franschhoek

De wijnen van KWV in Zuid-Afrika en de Zuid-Afrikaanse bodem

De bodem van Zuid-Afrika is uniek in zijn soort en de oudste bodem ter wereld. Hierdoor krijgen de wijnen hun eigen karakter en proef je ook het terroir. De jongste bodem is 18 miljoen jaar oud, dit in tegenstelling tot de bodem van de oude wereld wijnlanden als Frankrijk, Spanje en Italië, die zijn maar 5 tot 10 miljoen jaar oud. De wijnstokken profiteren hiervan en de druiven geven complexer sap en hieruit ontstaan weer complexere wijnen. De oudste bodem is 30 miljoen jaar oud en uit deze bodem halen de wijnstokken hun voeding, waaronder mineralen en hun zouten. Hoe complexer de bodem, hoe complexer de wijnen kunnen zijn. De bodem van Zuid-Afrika heeft ook een enorme diversiteit, dat je om elke hoek wel een andere bodem aan kunt treffen. Hierdoor krijg je diversiteit, complexiteit en variatie in de druiven en ook in de wijnen. Combineer je dat met de kennis van de wijnmakers van KWV, dan heb je een juweel in handen dat je nooit moet laten schieten.

De wijnen van KWV in Zuid-Afrika, swartland

Fruit is het belangrijkste in de wijnen van KWV in Zuid-Afrika

Fruit, daar draait het om. Soms met een vleugje houtlagering, soms met een gehele of gedeeltelijke malolactische vergisting, maar het hoofddoel blijft fruit. Wijn moet fris zijn, een goede zuurgraad hebben, helder of fonkelend zijn en zeker niet overrijp of log. Ook moeten de wijnen niet te zwaar zijn of een teveel aan alcohol hebben. De wijnen van KWV in Zuid-Afrika blinken uit in hun elegantie en dat is ook het doel van het bedrijf.

Zo is het ook met de Classic Collection van de wijnen van KWV. Fruit, fruit en nog eens fruit. Tel daarbij de complexiteit van de bodem, de kennis van de wijnmakers en het prachtige klimaat bij op en je hebt een terechte Classic Collection.

 

De wijnen van KWV in Zuid-Afrika, elgin