Weer meer wijn gemaakt in de wereld

meer wijn gemaakt in de wereld en ook in Frankrijk Het gaat goed met de wijnsector. Er is weer meer wijn gemaakt in de wereld van de wijn. Consument en producent varen er wel bij.

Italië was afgelopen jaar weer de grootste wijnproducent in de wereld en op de tweede plaats uiteraard weer Frankrijk. Het is elk jaar weer stuivertje verwisselen tussen deze twee landen qua volume van wijn. Op de derde plek staat Spanje. De oude wereld met zijn wijn doet het nog steeds goed.

 

Meer wijn gemaakt in 2018

Ook in 2018 is het volume weer gestegen van wijn. Er is dik 292 miljoen hectoliter wijn gemaakt in 2018 en dat is een heleboel wijn. Er is zelfs een stijging te zien met 42,5 miljoen hectoliters wijn. Nu is dat niet zo gek, 2017 was niet zo een bijster jaar qua volume voor de wereldwijde opbrengst van wijnen.

Italië, Frankrijk en Spanje grootste wijnlanden

Italië, Frankrijk en Spanje zijn de grootste wijnlanden. Deze drie wijnlanden zorgen voor bijna 50% van de wereldwijde productie van wijn.

Italië bleef ook vorig jaar met een volume van bijna 55 miljoen hectoliter de grootste wijnproducent van de wereld, Frankrijk had maar een dikke 49 miljoen hectoliter wijn geproduceerd en Spanje heeft bijna 44,5 miljoen hectoliter geproduceerd.

meer wijn gemaakt in de wereld en ook in spanje

De verliezers op de wijnmarkt

Als je winnaars hebt dan heb je ook verliezers. Portugal is qua volume gelijk gebleven en dit ondanks het grote probleem met meeldauw in het noorden van Portugal. Het zuiden van Portugal heeft dit ruim goed gemaakt dus Portugal komt ook in 2018 goed uit de bus.
De verliezers zijn dit jaar Griekenland en Bulgarije in Europa. Verder liet China een verlies zien van 2,3 miljoen hectoliter. In de VS was een kleine groen en in Argentinië ook.

Chili de grote winnaar in de nieuwe wereld wijnen

Chili is de grote winnaar in de nieuwe wereld. Met een stijging van 3,4 miljoen hectoliter mag Chili zich gelukkig prijzen. Prijstechnisch, maar ook in kwaliteit zit Chili in de lift. De wijnen mogen er zijn en de nieuwe wijngebieden aan de kust dragen hierbij hun steentje bij.

meer wijn gemaakt in de wereld, bourgogne heeft veel wijn gemaakt in 2018