Op vakantie naar de leu​kste wijngebieden dichtbij Nederland

duitsland is een van de mooiste wijnlanden met prachtige wijngebieden dat heel dichtbij lig

Wat zijn de leukste wijngebieden die dichtbij Nederland of zelfs in Nederland liggen die je in enkele uren rijden kunt bereiken.


Lees verder na de advertentie exaro

Ben je een wijnliefhebber? Dan is een vakantie naar een leuk wijngebied een geweldige manier om je passie of liefhebberij te combineren met een heerlijke vakantie. Er zijn veel leuke wijngebieden dicht bij Nederland, waar je kunt genieten van de glooiende wijngaarden, de heerlijke wijnen en niet te vergeten, de gastvrije mensen.

Wijngebied Ahr, land van de Spätburgunder

Ahr is het wijngebied dat het dichtst bij Nederland ligt. Het is een heerlijk en leuk wijngebied voor de rode wijnen en het ligt in een prachtig dal in het noorden van Duitsland, langs de rivier de Ahr. Het wijngebied Ahr is vooral bekend om zijn rode wijnen van Spätburgunder druif (Pinot Noir), maar er worden ook witte wijnen van Riesling, de Burgunders en andere druivenrassen verbouwd.

Interesse in dit leuke wijngebied? Ga dan naar https://www.ahrwein.de/weinbau/

wijngebied moezel

Wijngebied Moezel, de Riesling regeert

De Moezel is een van de bekendste wijnstreken van Duitsland en een fantastische uitvalsbasis voor uitstapjes. Het gebied ligt langs de rivier de Moezel, die door een prachtig glooiend landschap stroomt. De Moezel is vooral bekend om de witte wijnen van de Riesling druif, maar er worden ook rode druiven van de Spätburgunder en andere druivenrassen verbouwd.

Interesse in de Moezelwijnen? Ga dan naar https://www.weinland-mosel.de/de/die-region/daten-fakten

Wijngebied Elzas, pittoreske wijndorpjes

De Elzas is een wijnstreek in het noordoosten van Frankrijk. De Elzas grenst aan Duitsland en het wordt gescheiden door de rivier de Rijn. Het gebied is bekend van de Riesling, de populaire Gewürztraminer, Pinot Gris en Sylvaner. De Elzas is een populaire bestemming voor wijnliefhebbers door de pittoreske wijndorpjes en de levendige stad Straatsburg.

Interesse in de mooie Elzas? Ga dan naar https://www.visit.alsace/de/wein-und-gastronomie/einzigartige-elsaesser-weine/

Bourgogne, een must voor de wijnliefhebber

Eigenlijk hoort Bourgogne niet in dit rijtje thuis, het is net te ver weg. Toch wil ik het niet onthouden want Bourgogne is een van de meest prestigieuze wijngebieden ter wereld. Het gebied ligt in het noordoosten van Frankrijk en is bekend om de rode wijnen van Pinot Noir en de witte wijnen van de Chardonnay druif. Bourgogne is een populaire bestemming voor wijnliefhebbers, vanwege de hoogwaardige wijnen, de mooie natuur en de historische steden als Beaune.

Bourgogne is voor de échte wijnliefhebbers, meer info kun je krijgen op https://www.vins-bourgogne.fr/

Morgen kom deel 2 online, dus vergeet ook niet deel 2 te lezen van deze leuke wijngebieden. Deze kun je vinden op https://www.wijngekken.nl/achtergrond/op-vakantie-naar-de-leukste-wijngebieden-dichtbij-nederland-2/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *