Bodega Contador, Rioja kwaliteit

bodega-contador-rioja-kwaliteit-en-100-punten-parker-voor-rioja

Bodega Contador, 100 punten van Robert Parker. Romeo weet hoe hij wijn moet maken. Bodega Contador, Rioja kwaliteit en hij maakt 7 wijnen.

Tegenwoordig zijn de wijnen van Benjamin Romeo zeer populair. De wijn van Bodega Contador, Rioja kwaliteit op en top. De Contador heeft concurrentie gekregen van zeven andere wijnen die Romeo maakt.
bodega-contador-rioja-kwaliteit-ook-de-andres-romeo-is-een-prachtige-wijnHet bedrijf bestaat tegenwoordig uit twaalf vaste medewerkers die precies doen wat Romeo hen opdraagt. Het is zijn levensfilosofie, zijn project en daarmee moet je niet sollen. Hij spreekt ook niet van zijn ‘wijnen’, maar hij vindt elke wijn een project. Een project dat voor 100% moet slagen. Het beste is niet goed genoeg. Bodega Contador, Rioja kwaliteit en het beste in de hele streek.

Bodega Contador, Rioja kwaliteit en bekend over de hele wereld

Bodega Contador heeft tegenwoordig 45 hectare aan wijngaarden dat verdeeld is over 60 verschillende percelen. Die percelen hebben uiteraard verschillende liggingen in hoogte en in de windrichtingen.
bodega-contador-rioja-kwaliteit-benjamin-romeo-een-gewone-wijnboerExperimenten zijn nu ook, er wordt geëxperimenteerd om wijngaarden meer naar de toppen van de heuvels aan te planten en ook zijn er experimenten met het vroeger plukken van de druiven.
Dit heeft alles te maken met het opwarmen van de aarde. Benjamin Romeo is daar ook mee bezig. Hij ziet het alcoholgehalte steeds hoger worden en dat baart hem zorgen.

bodega-contador-rioja-kwaliteit-de-wijn-carmen-speciaal-gemaakt-voor-de-moeder-van-benjamin-romeoGobelet is dé voorkomende snoeiwijze in de wijngaarden bij Contador en in de Rioja.
Romeo gelooft in het Gobelet systeem en aan een druivenrank met met deze snoeiwijze. Op deze manier krijg je druiventrossen die in de zon hangen en druiventrossen die in de schaduw hangen, zo creeer je de maximale complexiteit voor de druiven en dat uit zich weer in de wijn.
Het Guyot systeem van opbinden en langs een draad vindt hij maar niks in Rioja en Guyot geeft volgens Romeo ‘meer eenvoudige wijnen’.

Bodega Contador, Rioja kwaliteit of Petrus uit de Pomerol

Het is allemaal traditie bij Benjamin Romeo van Bodega Contador, Rioja kwaliteit met traditie. Hij gelooft in het werk in de wijngaard. De optimale rijping van de druiven en het biologisch werken. Romeo gelooft ook niet in gecontroleerde temperatuurvergisting in roestvrijstalen tanks. Nee, ook zijn witte wijnen vergisten op barrique. Deze barrique moet wel van Franse makelij zijn en hij zoekt de bomen in Frankrijk zelf uit die voor de tonnen moeten dienen. Zelfs de toasting controleert Benjamin Romeo zelf.

bodega-contador-rioja-kwaliteit-la-cueva-dei-contador

Op de vraag of Syrah een potentiële kandidaat zou zijn in zijn wijngaard, begint hij te lachen. Tempranillo is heer en meester in zijn wijngaard en dat is ook de mooiste druif in de wereld, daar kan geen internationale Syrah of Shiraz tegenop.
bodega-contador-rioja-kwaliteit-predicador-blancoZijn favoriete witte druivenras is de Malvasia. Niet zozeer de gewone Malvasia, maar de Rojal – een kloon van de Malvasia. Weliswaar is deze zeer gevoelig voor botrytis, maar als je dit kunt tegengaan, dan komen hier prachtige wijnen uit voort.
Op de vraag ‘of er nog uitbreiding van het wijngaardareaal aan zit te komen’, zegt hij: ‘gaat Chateau Petrus uitbreiden in de Pomerol? Nee toch…’. Een grappige man, want hij vindt zijn wijnen ook nog beter dan die van Petrus en misschien heeft hij ook wel gelijk.

De wijnen van Contador en ook veel andere topwijnen zijn te koop bij Best of Wines. Je kunt hen vinden op http://www.bestofwines.com

bodega-contador-rioja-kwaliteit-la-vina-de-andres-romeo