Bag in box wijnen worden steeds beter

Bag in box wijnen worden steeds beter bag in box test 2016 makkelijk open te maken wijnpakDe wijnen in een doos zijn populair bij de consument. Bag in box wijnen worden steeds beter

bag in box test 2016 ook biologische wijnen in een pakBag in box wijnen zijn populair. Niet omdat de kwaliteit zo hoog is, maar omdat de prijs zo laag is.
De Nederlandse consument is kritisch, kritisch op zijn uitgaven en kritisch in zijn keuze en daarom zijn de bag in box wijnen populair in Nederland.

Bag in box wijnen worden steeds beter
Voor de 3e keer maken de WijnGekken nu deze test van bag in box wijnen. De voorgaande tests kun je lezen op https://www.wijngekken.nl/2011/10/29/alles-over-bag-in-box-wijnen/ en https://www.wijngekken.nl/2014/07/06/bag-in-box-wijn-test-2014-welke-ga-je-kopen/ Uiteraard zijn er nog veel meer artikelen over de bag in box wijnen te vinden op wijngekken.nl

 

 

Bag in box wijnen worden steeds beter. Kijk hieronder maar eens voor de beste bag in box wijnen

 

 

Bag in box wijnen worden steeds beter en hoe ziet een doos wijn eruit

bag in box test 2016, het kraantje voor het openenEen bag in box wijn moet er leuk uitzien. Het is dus belangrijk dat de bag in box wijn, of zoals sommigen zeggen: ‘wijn in een doos’ of ‘wijn in een zak’ een leuke verpakking heeft. Niemand zit te wachten op een saaie verpakking. Ook moeten bag in box wijnen makkelijk te openen zijn, dus geen moeilijke verpakkingen. Bag in box wijnen zijn om te drinken, te drinken op feestjes of partijtjes of gewoon lekker in de tuin.

 

 

De kwaliteit van de bag in box wijn

bag in box test 2016, 40 dagen blijft de wijn zeker goedBag in box wijnen worden steeds beter, de kwaliteit is ook beter geworden van de bag in box wijnen. Niet alleen de inhoud is verbeterd, maar ook de verpakking. Op meerdere verpakkingen staat nu al aangegeven dat de wijn tenminste 4 weken houdbaar is na het ontsluiten van het kraantje.
bag in box test 2016, 6 weken houdbaar is deze wijnTijdens deze test is gebleken dat deze tijd veel langer is. Sommige pakken met wijn bleven voor wel 6 weken goed. De wijnen bleven vers en hadden geen tekenen van oxidatie of andere nare geurtjes.

Wel moet ik een kanttekening maken omtrent de houdbaarheid van de bag in box wijnen. Op veel bag in box wijnen staat een bottelingsdatum aangegeven. Koop geen bag in box wijnen die meer dan 2 jaar oud zijn, de kans is groot dat de wijn dan niet vers meer is.
Bag in box wijnen zijn gemaakt om snel te drinken, dus koop de bag in box wijn zo jong mogelijk. Let op dat de druiven van het zuidelijke halfrond in maart of april geoogst worden en de druiven op het noordelijke halfrond rond september.

De kraantjes en verpakkingen van de bag in box wijnen

De uniformiteit rond de kraantjes van de bag in box wijnen zijn stukken verbeterd. Meer en meer komen de bag in box wijnen op de markt met dezelfde kraantjes. Tijdens de vorige tests is ook gebleken dat dit soort kraantjes als beste tevoorschijn kwamen en zeer makkelijk te hanteren zijn.

 

Bag in box wijnen worden steeds beter. bag in box test, 2,25 liter wijn

Bag in box wijnen in verschillende hoeveelheden en verpakkingen

Bag in box wijnen zijn er in verschillende hoeveelheden te verkrijgen. Ik kan maar een reden verzinnen waarom de fabrikant dat doet en dat is een prijstechnische reden. Hoe groter de verpakking is van de bag in box wijn, des te duurder het pak gaat worden. De inhoud wordt weliswaar goedkoper per liter en dat zou je terug moeten kunnen zien in de prijs. Jammer genoeg gaat dat niet altijd op.

Grote en kleine verpakkingen van de bag in box wijnen

Grotere verpakkingen kun je moeilijker koelen en zijn onhandiger in gebruik terwijl de kleinere verpakkingen sneller leeg zijn. Je moet het goed inschatten hoeveel wijn je nodig hebt. Koop geen 10 liter bag in box wijn als je alleenstaand bent, dit is zinloos.

 

bag in box test 2016 de verpakking

[get_posts tag=”bag-in-box-2016″ numberposts=100]