Een echte zomerwijn, Chateau de la Mercredière 2017 uit de Loire

Chateau de la Mercredière 2017 uit de Loire is een echte zomerwijnZomerwijn en vakantie horen bij elkaar. Tijdens mijn vakantie in Frankrijk heb ik deze Chateau de la Mercredière 2017 met de AC Muscadet Sèvre et Main sur lie opgepikt langs de weg….

Hoezo, langs de weg, hoor ik u denken….

Nou, dat zal ik u vertellen…. Wij zaten in een bunglowpark in Saint Jean des Monts en op de weg voor de dagelijkse boodschappen reden we op de openbare weg naar de supermarkt. Langs de kant van de weg stond een opslagschuurtje/huisje en daar werd gewoon aan de kant van de weg wijn verkocht. De wijn werd verkocht door de wijnboer himself en natuurlijk kon je ook proeven. ..

Ik had net mijn ontbijt binnengeharkt en stond in de vroege ochtend al aan de wijn te slurpen… A tough job, but someone has to do it… 😉

Al met al… een paar wijnen van die aardige meneer geproefd en een vloeiend gesprek gevoerd over alle werkzaamheden op de wijnvelden (niet dus, want die wijnboer sprak geen woord over de grens…). Maakt niet uit, de wijnen smaakten prima!

Een paar flesjes meegenomen (en betaald) en voor deze zomerwijn (12% aan alcohol) moest ik € 5,20 betalen. Geen geld voor een dergelijke wijn! We gaan proeven…

Laat de wijn spreken!

Chateau de la Mercredière 2017

De kleur is helder en loepzuiver. Mooi lichtgeel/witgoud over de tong met een fonkelende en schitterende witgouden schittering in de rand. Mooie kleur.
In de neus laat deze zomerwijn 2017 fris fruit zien. Abrikoos met rode appel en wat citrus. Neus komt redelijk los.
Op de tong komen de neusfruitindrukken ook naar voren (rode appel, abrikoos en citrus) en je merkt dat deze wijn op de ‘lie’ heeft gelegen. Best smaakvol en redelijk in body en breedte. Redelijk goed op de mid-palate. Ook wat vegetaal. De zuren zijn wel degelijk aanwezig maar geven voldoende frisheid en slaan niet door. De afdronk is zeker prima en verfrissend.

Chateau de la Mercredière 2017 is gekocht aan de kant van de weg en van de wijnboer himself. Een normaal gesprek was helaas niet mogelijk, want naast zijn vertrouwde Franse accent, sprak de wijnboer geen enkele taal en dat is jammer. Meestal valt de wijn, die je op vakantie hebt gekocht tegen, maar in dit geval heb je voor € 5,20 een heel leuk vriendje die je 750 ml pleziert! Bedankt wijnboertje!

Chateau de la Mercredière 2017, een echte zomerwijn, verdient een totaal van 14,2 punten

Gelet op de prijs/kwaliteit krijgt en verdient deze Franse wijnboer een mooie BRONZEN medaille! Gefeliciteerd!

Drinken kan u deze zomerwijn nu op een bankje in de warme schaduw van de zomerzon en GENIET!

Wijngekken.nl bestaat uit gezellige, maar professionele wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en opleidingen gebruiken om wijnen van en voor wijnverkopers te recenseren.

Dat doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan even contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

#wijn #loire #zomer #zomerwijn #Frankrijk #proefrecensie #wine #tastingnote