Huiswijn White Wine Dry van de Hema, Frankrijk

Huiswijn White Wine Dry van de Hema, FrankrijkHuiswijnen van supermarkten en in dit geval een warenhuisketen hebben vaak een negatief imago. Dat het ook anders kan zijn, bewijst deze White Wine Dry van de Hema uit Frankrijk.

Deze witte huiswijn van de HEMA is er één met een serieuze onderscheiding: de wijn is winnaar van de International Salute to Excellence Award 2018. De White Wine Dry van de Hema is uitgekozen als ‘best value’ wijn in de categorie Frans wit. Onder de jury bevonden zich ook bekende Nederlandse wijnexperts als Cees van Casteren MW en Jacqueline Snoeker.

De informatieverstrekking op de fles van huiswijnen laat over het algemeen nog wel eens te wensen over. Gelukkig staat er in dit geval wat info op de achterkant van de fles. De wijn is afkomstig uit de Gascogne en de gebruikte druivenrassen zijn de Colombard en Gros Manseng. Er zit 11,5 procent alcohol in de fles is voorzien van een schroefdop.

Je kunt deze witte huiswijn natuurlijk kopen in één van vele HEMA filialen of online bestellen. Als je dat laatste wil doen, klik HIER

Hema huiswijn White Wine Dry

Hema huiswijn White Wine Dry

De kleur is helder en licht strogeel met een lichte groene tint erin. Intensiteit van de kleur is 2 uit 5 voor witte wijn.
Goede neus! Stuivend citrusfruit (citroen/limoen) en granny smith appels. Ook wat grassig en natte kalk. Open en fris. Wel wat vluchtig.
In de mond wordt het verwachtingspatroon, wat gevormd is op basis van de fraaie neus, voortgezet. Sappig en sprankelend op de tong met knisperende zuren, die de boventoon voeren en de wijn body geven. Het fruit van gele grapefruit, knapperige appels en limoen. Zuiver van smaak. De afdronk is wat aan de korte kant, maar dat nemen we op de koop toe.

Deze White Wine Dry van de Hema is een frisse, crispy wijn. Ongecompliceerd, dorstlessend en plezierig. Met deze huiswijn heeft de Hema wat mij betreft een voltreffer in huis. Ik zie deze wijn voor alledag de komende zomer al in mijn glas staan. Hoe kunnen ze het maken voor dit prijsje! Een bronzen medaille is dan ook helemaal op zijn plaats. Een juiste beslissing van de jury (inclusief de Nederlandse wijnexperts) die de onderscheiding hebben toegekend…

Score van de White Wine Dry van de Hema: 13,1 punten.

Nu drinken.
White Wine Dry van de Hema
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #hema #gascogne #colombard #grosmanseng #huiswijn #whitedrywinehema