Hema huiswijn rosé, Spanje

Hema huiswijn roséWe nemen de huiswijnen van de HEMA onder de loep. Vandaag staat de Hema huiswijn rosé op de proeftafel.

Wijnen van de HEMA zijn mij, tot nu toe, zeker niet tegengevallen. Ik concludeer dat deze wijnen over het algemeen genomen gewoon een goede prijs/kwaliteit verhouding hebben. We gaan ons nu richten op de huiswijnen van de HEMA. En dat zijn wijnen uit een bijzonder laag prijssegment. Wat hebben deze wijnen te bieden voor die lage prijs?
We beginnen met de -best wel diep gekleurde- rosé.

Informatie over HEMA huiswijn rosé
Op het rugetiket staat dat de druiven voor deze rosé uit noordoost Spanje komen. That’s it. Dat is wat summier. Gelukkig geeft de website van de HEMA ons wat meer informatie. Zoals het gegeven dat de wijn afkomstig is uit wijngaarden in Cariñena. Dat is een wijngebied nabij Aragón, in de provincie Zaragoza. Ook de druiven waarvan deze rosé is gemaakt, komen we te weten: dat zijn de Garnacha, Tempranillo en Mazuelo.
Deze rosé heeft 13 procent alcohol en de flesafsluiter bestaat uit een schroefdop.

De Hema huiswijn rosé heeft een prijskaartje van 3 euro.
Wil je deze rosé online bestellen? Klik HIER.

Hema huiswijn rose

Hema huiswijn rosé

Een heldere en vrij diepe zalm-rosé kleur. Kleur intensiteit van 4 uit 5 voor rosé. Bleek uitlopend in de rand.
De neus laat niet echt veel zien, ook niet na het nodige walsen. Fruit van aardbeien en iets sinaasappel. Ook een wat muffe, gronderige geur, die later wegtrekt en dan worden de geuren wat neutraler en vriendelijker.
In de mond is deze huiswijn redelijk soepel, rond en iets vettig in de mond. Licht kruidig met wat bitters. Een tikje wrang. Cassis, rode bessen en frambozen. Het smaakpalet is wat vlak: ik mis frisheid en de wijn is iets uitdrogend. De afdronk geeft alcoholische warmte en een restzoetje aan het eind.

Hema huiswijn rosé is een makkelijk, soepele en ongecompliceerde rosé. Tja, je proeft natuurlijk wel een wijn die in een prijssegment zit waarbij je je moet afvragen: wat kun je verwachten voor zo’n prijs?

Score: 10,3 punten.

Tip: koel drinken.
Hema huiswijn rosé
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #hema #rose #huiswijn