G7 Cabernet Sauvignon 2017, D.O. Loncomilla Valley, Chili

G7 Cabernet Sauvignon
G7 is de naam. Dat staat niet voor de Groep van Zeven, maar voor zeven generaties van een wijnfamiliebedrijf uit Chili.

“De wijnen van G7 zijn ontwikkeld als eerbetoon aan zeven generaties van de familie del Pedrogal en hun passie voor het produceren van hoogwaardige en innovatieve wijnen.” Zo staat er onder andere op de website van de HEMA, waar deze wijn vandaan komt.
Al eerder hebben wij de Sauvignon Blanc van G7 geproefd en die viel zeker niet tegen! Dat smaakt naar meer, dus proeven we nu ook de Cabernet Sauvignon voor u.

Zoals gezegd, de wijnen van “The 7th Generation” zijn verkrijgbaar bij de HEMA. Er zitten verschillende varianten in het assortiment, gemaakt van de bekende druivenrassen zoals Chardonnay, Sauvignon Blanc, Carmenere, Merlot en Cabernet Sauvignon. Er zijn ook twee reserva’s (wijnen met houtrijping) te koop.
De G7 Cabernet Sauvignon kunt u kopen of online bestellen voor de verkoopprijs van 5 euro, klik HIER.

G7 Cabernet Sauvignon

G7 Cabernet Sauvignon 2017

Een kleur die helder en donkerrood is. Flink diep met een intensiteit van 4 uit 5 voor rode wijn. Purperrood in de rand.
De neus opent zich goed in het glas na het walsen. Veel donker fruit, zoals bramen, moerbei en pruimen kom ik tegen. Wat natte aarde. Licht zoetig, het neigt iets naar custard. Daarnaast iets gronderig en een prikkende geur van een aangestoken lucifer.
In de mond komt de wijn vrij soepel binnen. Redelijk zachte tannines en een wat romig mondgevoel. Bittere chocolade, leer, teer en een pepertje. Kruiden en het zoutige van salmiak. Fruit van zoete bramen en rijpe donkere pruimen. Ook een iets scherp smaakje wat doet denken aan pruimtabak. Warm in de afdronk.

Een plezierige en soepele Cabernet Sauvignon uit Chili. Veel donkere “dikke” fruitigheid, wat de wijn body geeft. Gewoon een wijn die zijn prijs meer dan waard is!

Score: 13,4 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2021.
G7 Cabernet Sauvignon
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #hema #cabernetsauvignon #chili