Delta Wines neemt de specialist in alcoholvrije wijnen over

Delta Wines neemt de specialist in alcoholvrije wijnen over

Delta Wines neemt de specialist in alcoholvrije wijnen overDelta Wines neemt La Source Nederland – de specialist in alcoholvrije wijnen – over.

Delta Wines en La Source kondigen afgelopen week de overname van La Source door Delta Wines aan en verstevigen daarmee hun positie in de markt.

De specialist in alcoholvrije wijnen

La Source is als importeur een specialist op het gebied van alcoholvrij, in 2003 introduceerden zij als eerste alcoholvrije wijn op de Nederlandse wijnmarkt. La Source is dan ook een begrip op dit gebied.
Middels de overname door Delta Wines komt daar de expertise van een grote organisatie bij. Wiljan Dorrepaal, eigenaar van La Source, is trots op de evolutie die het bedrijf onder zijn leiding heeft doorgemaakt.

”De afgelopen jaren heb ik met erg veel passie, kennis en service de wijnen in vele winkels binnen mogen brengen en letterlijk op de kaart gezet bij vele restaurants. Ik heb goed nagedacht over de toekomst van mijn bedrijf, hoe deze veilig te stellen en tot verdere groei te komen. De overtuiging groeide om samen te gaan met een toonaangevend bedrijf in de wijnwereld en de marktpositie van alcoholvrij te laten groeien, terwijl de passie en service behouden blijven”, aldus Dorrepaal.

Met deze win-win situatie hebben partijen elkaar gevonden en wordt La Source ondergebracht bij Delta Wines. Wiljan Dorrepaal zelf zal in dienst treden bij Delta Wines als accountmanager en specialist alcoholvrije dranken.

Delta Wines op overnamepad

“De overname van La Source past binnen de groeiambities van Delta Wines. Door het bundelen van onze krachten kunnen we onze klanten nog beter bedienen en het marktaandeel alcoholvrij verder uitbouwen.”, aldus Ralph Zopfi, Managing Director Delta Wines.

“Gezien de ontwikkeling van onder andere alcoholvrije bieren en de toenemende vraag naar alcoholvrije wijn (+37% volgens onderzoeksbureau Nielsen, niet enkel in de ‘dry January periode’), is dit een belangrijke strategische stap: ons assortiment wordt hiermee in één klap uitgebreid met zo’n 60 alcoholvrije dranken. Onze lifestyle en de manier waarop we een fles wijn kopen en consumeren zal verder gaan veranderen. We gaan meer bewuste keuzes maken, meer gericht op hogere kwaliteit en we zullen zo nu en dan liever een alcoholvrije variant kiezen. Met het verwelkomen van La Source binnen ons bedrijf zijn we nu op meerdere fronten sterk.”, voegt Joris Snelten, CEO Delta Wines hieraan toe.