Sangrato Barbera d’Asti Superiore 2015, DOCG Barbera d’Asti, Italië

Sangrato Barbera d’Asti Superiore 2015, DOCG Barbera d’Asti, ItaliëIn het Noordwesten van Italië ligt de Piëmonte en daar komt deze Sangrato Barbera d’Asti Superiore 2015 vandaan.

De Piëmonte is een mooie wijnstreek waar de Berberadruif voor ongeveer 50% is aangeplant. Het heeft dus een hele grote invloed op deze wijnstreek. Lees HIER alles over de Barberadruif.

Zijn grote broer, de Barolo, komt ook uit de Piëmontestreek maar wordt echter niet van de Barberadruif gemaakt, maar sinds de 19e eeuw van de Nebbiolodruif.

Sangrato Barbera d’Asti Superiore 2015 heeft 36 maanden rijpingstijd genoten, waarvan 6 maanden op eiken vaten. Dit maakt de wijn zachter en completer.

Verkrijgbaar bij de WIJNBEURS (voor bestellingen klik op BANNER boven dit artikel) voor een prijs van € 13,99.

Echter NU in de AANBIEDING voor bijna de HELFT van de PRIJS!! Dus kopen/kopen/kopen voor € 7,49!!!!

Sangrato Barbera d’Asti Superiore 2015 heeft een alcoholpercentage van 14% en we gaan proeven..

Laat de wijn spreken.

Sangrato Barbera d’Asti Superiore 2015

De kleur van deze Sangrato Barbera d’Asti Superiore 2015 is donkerrood over de tong en overvloeiend naar vol rood in de bredere rand. De diepte is diepdonker. Mooie volle kleur.
In de neus schemert het hoge alcohol iets door, maar ligt de overhand toch op mooi kersenfruit dat zacht en rond overkomt. Subtiel hout en mooi vol. De neus komt redelijk goed los.
Op de tong lichtjes drogend en licht plakkerig, maar zeker mooi zacht rond kersenfruit met subtiele houttonen en tipjes van kruiden (wat laurier en ontbijtkoekkruiden). Zachte, doch wel redelijk aanwezige zuren. Wel een mooi geheel en gewoon goed gemaakt. Redelijk goed op de mid-palate en misschien zou het in de structuur nog wat voller kunnen zijn, maar het is in ieder geval voldoende. Prettige, goede smakelijke afdronk.
Sangrato Barbera d’Asti Superiore 2015 is een mooie pure Barbera d’Asti die gewoon goed in elkaar steekt. Op elk vlak laat deze Italiaanse wijn zijn kwaliteiten zien. Qua complexiteit zou het een streepje meer kunnen zijn, maar dan moet je maar bij zijn broertje de Barolo aankloppen.

Sangrato Barbera d’Asti Superiore 2015 is gewoon een genietwijn. zilveren medaille van wijngekken.nlQua structuur en kwaliteit is er niks mis mee, maar zou je liever nog meer complexiteit willen hebben, zoek het dan bij zijn grote broer de Barolo. Hou er dan ook rekening mee dat je dan diep in de buidel moet tasten… Voor de aanbiedingsprijs van € 7,49 een ZILVEREN medaille!

Een totaal van 15,2 punten

Nu al heerlijk te drinken (uurtje openen en licht koelen) en zeker een aantal jaren houdbaar, dus een doosje van zes is aan te raden.

#wijn #Barbera #proefrecensie #wijnbeurs #Piëmonte #Barolo #genietwijn #wine #tastingnote