Le Cana “Davore” 2015, DOC Rosso Piceno Superiore, Marken, Italië

Le Cana Davore
Een “kanon van een wijn” volgens de verkoper, deze Davore van Le Cana. En daar zijn we het helemaal mee eens.

De “Cantina” Le Cana is in 1920 gestart door Vincenzo Polini, die jaren daarvoor was geëmigreerd naar Argentinië en terugkeerde naar zijn vaderland. De naam Le Cana is ook afkomstig uit die tijd, het is namelijk de benaming van de eerste houten containers die worden gebruikt voor het persen van de druiven en het verzamelen van het sap. Tegenwoordig is de vierde generatie van het familiebedrijf hier aan het werk.

Le Marche

Deze Rosso Piceno komt uit het zuiden van de regio Marken (Le Marche). Deze regio ligt in het oosten van Italië, aan de Adriatische kant van het land (zie kaartje).
De wijn is een blend van Italiaanse druivenrassen: 80 procent Montepulciano en 20 procent Sangiovese. Davore heeft 13 maanden gerijpt op eikenhout en heeft 14 procent alcohol. De flesafsluiter bestaat uit een kurk.

U kunt dit “kanon van een wijn” in uw bezit krijgen door deze te bestellen bij De Wijnbeurs. Voor de prijs van € 11,99 wisselt een fles van eigenaar. En dat is deze wijn dubbel en dwars waard!
Bestellen? Klikt u dan op de banner van De Wijnbeurs aan de rechterzijde van onze pagina.

Le Cana Davore

Le Cana “Davore” 2015

Een diepe, massief donkerrode kleur. Intensiteit 4 uit 5. Vol in de rand waar de kleur iets overgaat in purperrood.
De neus maakt een licht gesloten indruk en heeft wat meer lucht nodig. Desondanks ruik ik de geur van zwarte kersen en blauwe bessen. Natte aarde, bosgrond, een tikje rokerig en wat vanille. Zondoorstoofd maar ook best wel fris overkomend.
Op de tong licht stroef, tanninerijk. Rijp donker fruit, laurier, zwarte peper en houtskool. De zuren zijn mooi verweven en geven frisheid aan de wijn. Kruiden en specerijen, bittere chocolade en cacao. Vol en machtig van body. Licht alcoholisch. Dit is dik sap, zelfs iets stroperig. Een stevige, lange afdronk zorgt ervoor dat je deze wijn niet snel vergeet.

Deze Davore van Le Cana is een intense, ronde en stevige wijn met een zuidelijke inslag. Een gastronomische wijn voor stevige vleesgerechten. Hier moet je bijna wel iets bij eten…
Deze geweldenaar verdient een vette bronzen plak voor de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding!

Score: 16,1 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2026.

Le Cana Davore
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #dewijnbeurs #rossopiceno #lemarche #sangiovese #montepulciano