Domaine de la Provenquière ‘Le Témérire’ 2016, IGP Coteaux d’Ensérune, Frankrijk

Domaine de la Provenquière ‘Le Témérire’ 2016, IGP Coteaux d’Ensérune, FrankrijkDomaine de la Provenquière ‘Le Témérire’ 2016 heeft wel VIJF verschillende druivenrassen in zich!

En dat is best wel uitzonderlijk. En ja, er zijn wijnen die uit nóg meer druivenrassen geblend zijn, maar toch. Een beetje van dit en een beetje van dat druivensap, dat maakt de wijn completer en complexer. Een moeilijk vakkundig staaltje werk!

De druivenrassen Sémillon, Viognier, Vermentino, Chardonnay en Sauvignon zijn voor elk gelijke delen gebruikt om deze mooie witte Franse wijn te maken. Maar daar blijft het niet bij. De wijn en misschien wel juist deze blend heeft een zodanige structuur dat het ook nog eens 16 maanden op Franse eiken vaten kon rijpen.

Indrukwekkend, maar dat zal dan wel weer een aardige duit kosten, hoor ik u denken…

Nou dat valt reuze mee, want deze Domaine de la Provenquière ‘Le Témérire’ 2016 koopt u voor nog geen 10 euro! Nee, maar € 8,95 (!) bent u kwijt voor deze wijn en hoe meer u besteld, des te kleiner de prijs!

En waar kan ik deze wijn dan kopen? Bij Alex Stroms Wijnkopers (www.storms.nl). Een familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar bestaat en dus weten zij wel iets van wijn…

“Wijnkopers Alex Storms Mertens is een open wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert. Rechtstreeks importeren zij van vooral ambitieuze wijnboeren en leveren uitsluitend aan een selecte groep particulieren, restaurants en hotels. Wijnkopers Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en de veeleisende klanten.”, lees ik op hun website.

Allemaal wel mooi, maar het gaat natuurlijk om de wijn en dus zeg ik:

“Laat de wijn spreken!”

Domaine de la Provenquière ‘Le Témérire’ 2016

De kleur van deze Domaine de la Provenquière ‘Le Témérire’ 2016 ziet er prima uit. Mooi helder en zuiver tot op de graat. Warm geelgoud over de tong en met een mooie geelgouden fonkeling in de rand. (2,8)
In de neus toont Domaine de la Provenquière ‘Le Témérire’ 2016 direct kwaliteit. De ronde eikenhouten omlijsting valt direct op naast het vriendelijke witte fruit (perzik, abrikoos) ook exotisch fruit zoals mango. De neus komt redelijk goed los. (4,0)
Op de tong is deze witte dame zacht, vriendelijk, rond maar ook wat pittig. Mooi witfruit (perzik, abrikoos) met bloemen, maar ook zachte zuren en een wit pepertje. Dat alles wordt omlijst door zacht rond eikenhout dat perfect aansluit op het fruit en de zachte zuren. Best redelijk goed op de mid-palate (selectie en volume), breedte en diepte. Een goede tot brede zachte licht pittige afdronk. (6,7)
Een mooie witte wijn waarvan je direct merkt dat het niet zomaar een wijn is. Nee, dit is een wijn die je niet tegenkomt bij de super. Nee, daarvoor moet u echt even bij de wijnspecialist langs die er verstand van heeft. (2,4)

Alex Storms Wijnkopers heeft met deze Domaine de la Provenquière zilveren medaille van wijngekken.nl‘Le Témérire’ 2016 een mooie wijn in het assortiment. Een mooie Zuid-Franse witte dame die perfect bij een diner geschonken kan worden, want qua body en uitstraling kan ze het wel hebben! Daar hoef je geen dure Bourgogne voor te kopen, want deze kost niet eens tien euro! En dat is een KOOPJE!

Een welverdiende 15,9 punten

en daarmee verdient deze dame een mooie ZILVEREN MEDAILLE!

Drinken kan u het nu en nog jaren houdbaar.

#wijn #Storms #wijnkoperij #wijnaanbieding #medaille #proefrecensie #Frankrijk #