Schouwen-D®uivenland Gris+ 2017, BGA Zeeland, Nederland

Schouwen-D®uivenland Gris+ 2017, BGA Zeeland, NederlandWeet u wat nu zo leuk is aan de Nederlandse wijnen? Ze worden steeds beter en beter!

Eigenlijk is de vorige zin een zinloze opmerking. Alsof de Nederlandse wijnen elke keer weer verdedigd moeten worden?! Die tijd zijn we, in mijn ogen, gepasseerd.

Ik zeg het nog maar eens heel duidelijk: De Nederlandse wijnen hebben kwaliteit en kunnen zich zeker meten met hun buitenlandse concurrenten. Sterker nog, ze zijn wellicht beter…

Waar ik de laatste tijd erg vrolijk van werd is de aandacht die de Nederlandse wijnbouw kreeg van de media. In elke krant kon je wel een artikel vinden dat ging over de opbloei van de Nederlandse wijnbouw door deze warme en langdurige zomer. Zelfs bij Jinek mochten Harold Hamersma en Stan Beurkens aantreden en vertellen waar de Nederlandse wijnbouw zich op de kaart bevindt.

U ziet, ik dwaal af, want het gaat natuurlijk in dit geval niet om Harold, of Stan; nee, dit keer gaat het om de Wijnhoeve De Kleine Schorre te Dreischor Zeeland.

Als u een keertje op Schouwen-Duivenland komt dan MOET U zeker een bezoekje plegen bij dit fantastische wijndomein en proeven! Dan ben ik benieuwd of u het lef heeft om niets te kopen, want de kwaliteit is wederom op hoog niveau dit jaar. En met dit jaar bedoel ik natuurlijk niet 2018, want dat is nog niet eens geoogst! Nee, wijnjaar 2017 is aan de beurt en volgend jaar zullen we 2018 in het glas laten vloeien.

Schouwen-D®uivenland Gris+ 2017 heeft nu mijn wijnglas gevuld en heeft een alcoholpercentage van 12% en is VERKRIJGBAAR BIJ DE KLEINE SCHORRE voor een zeer acceptabele prijs van € 14,95.

Laat de wijn spreken!

Schouwen-D®uivenland Gris+ 2017

De kleur van deze Schouwen-D®uivenland Gris+ 2017 ziet er best goed uit: vol goudgeel over de tong met een zeer mooie geelgouden fonkeling in de rand. Kraakhelder en loepzuiver met onderin wat belleltjes. Mooie kleur. (2,9)
Schouwen-D®uivenland Gris+ 2017 heeft een zeer florale neus met witfruit. Mineralig. De neus komt redelijk goed los. (3,9)
Op de tong is een klein sprankeltje merkbaar, en laat Schouwen-D®uivenland Gris+ 2017als basis mineralig witfruit met florale zijtakjes zien. Appel/peer en rozen. De zuren zijn zacht en voldoende. Op de mid-palate goed en ook in de diepte en breedte is het prima gesteld. De afdronk heeft een prima lengte en laat heerlijk fris bloemfruit zien. (6,8)
Schouwen-D®uivenland Gris+ 2017 is een prima wijn die veel mensen zal aanspreken omdat het mooi rond fruit combineert met zachte zuren, voldoende lengte en breedte heeft en gewoonweg vriendelijk overkomt. Prima wijn dus. (2,4)

Het assortiment van de Wijnhoeve de Kleine Schorre is van alle markten thuis. Dit is niet een uitgesproken spijswijn voor bij de Zeeuwse Zilte Zaligheden zoals de mosselen of oesters. Nee, daar zijn de andere witte wijnen van De Kleine Schorre eigenlijk veel beter in, maar deze Gris laat mooi rond witfruit zien gecombineerd met zachte vriendelijke zuren die prima bij een salade, als aperitief of gewoon op het terras zijn kwaliteiten laat zien.

Een totaalscore van 16,0 punten

en drinken kan u het de komende jaren.

#wijn #Zeeland #Nederland #proefrecensie #DeKleineSchorre #dreischor #gris #Nederlandsewijn #wittewijn