Tempranillo Premier, Bag in Box, Spanje

Tempranillo Premier Bag in Box
Een feestje? Dan is een bag in box wijn handig. Maar dan wel één van goede kwaliteit.

En daarvoor moet u bij De Wijnzusjes zijn! Zij zijn namelijk gespecialiseerd in bag in box wijnen.
De Wijnzusjes zijn Tamara en Roxane, uit het Noord-Hollandse Middelie. Zij hebben het initiatief opgestart om een webwinkel te exploiteren die bag in box wijnen verkoopt van goede kwaliteit. De wijnhuizen waar de bag in box wijnen vandaan komen, worden eerst persoonlijk bezocht door de zusjes en de wijnen worden uiteraard geproefd. Weet wat je verkoopt!

Er zijn voordelen te benoemen van bag in box wijnen. Het gebruik is makkelijk, geen gesjouw met flessen die stuk kunnen vallen en de wijn is na het openen lang houdbaar (tot wel 2 maanden).

De wijngaarden van Bodegas Celaya (waar de wijn vandaan komt) liggen rondom het plaatsje La Roda, aan de westkant van het grote wijngebied La Mancha in Spanje.
Deze bag in box Tempranillo Premier heeft 4 maanden houtrijping meegekregen en is daarna gefilterd en gebotteld (strikt genomen kun je niet spreken van bottelen bij een bag in box wijn, het is eigenlijk afvullen). De wijn heeft 13 procent alcohol. De inhoud van deze bag in box is 3 liter, dat staat gelijk aan 4 normale flessen.

U kunt in het bezit komen van deze Tempranillo Premier door deze te bestellen bij De Wijnzusjes, de specialisten in goede bag in box wijnen. Voor de prijs van € 23,95 is de bag in box van u!

Tempranillo Premier Bag in Box

Een flink intense dieprode kleur, geconcentreerd. Purperrood in de rand.
De neus is een tikje rokerig en gronderig met ook wat geuren van vanille. Veel fruit van zwarte kersen. Het bouquet komt wat moeizaam los.
Op de tong sappig, rond en kruidig. Een iets romig mondgevoel. Wat zondoorstoofd en licht uitdrogend in de mond. Redelijk wat tannines. Rood fruit van kersen en bramen. Cassis. De aanwezige zuren zijn niet storend; ze geven de wijn wat meer body. Een wijn waar je de zuidelijke warmte in proeft.

Een aardige bag in box wijn van de Tempranillo druif. Makkelijk drinkbaar en daar is het ook voor bedoeld. Het heeft bovendien wel wat stevigheid. Dit zal veel mensen aanspreken. Ik zou de bag in box wel lichtjes koelen.

Score 12,2 punten.

Tempranillo Bag in Box
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #dewijnzusjes #tempranillo #baginbox