Ihringer Winklerberg Spätlese 2015, Baden, Duitsland

Ihringer Winklerberg Spätlese 2015, Baden, DuitslandIhringer Winklerberg Spätlese 2015 komt uit de eigen kelders…

Een zogenaamde ‘VDP Erste Lage’ wijn van Weingut Stigler. Sinds het oogstjaar 2012 is de classificatie van de VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter) enigszins uitgebreid en daarbij moet je bij ‘Erste Lage’ denken aan een Premier cru wijn uit de Bourgogne. Een betere wijn dus…

En dat zie je weer terug in de prijs, want daar gaat het natuurlijk ook wel een beetje om… De prijs van deze Spätlese is € 17,98 (dat is de prijs die ik er voor heb neergetikt).

Ihringer Winklerberg Spätlese 2015 heeft een alcoholpercentage van 12% en we gaan proeven…

Laat de wijn spreken…

Ihringer Winklerberg Spätlese 2015

De kleur van deze Ihringer Winklerberg Spätlese 2015 is bleekgeel/wit goud over de tong met een zeer mooie witgouden fonkelin gin de rand. Kraakhelder en loepzuiver. Opvallende zware viscositeit. (2,8)
In de neus is Ihringer Winklerberg Spätlese 2015 clean en delicaat. Licht petrol met witfruit, Rijp en licht zoet. Neus komt redelijk los. (3,6)
Op de tong wat pittig rijp rode appel- limoenfruit en ook hier lichtjes petrol, maar dan wat aan de zoete kant. Delicaat met een mooie zuurgraad. Wat witte peper. Goed op de mid-palate en redelijk in diepte en breedte. Een pittige licht mineralige goede tot brede afdronk. (6,7)
Een aangename Rieslingwijn uit Baden. Het mooie van de Riesling zit er wel in, maar het spannende ‘gevecht’ tussen het zoet en het zuur blijft een beetje op de achtergrond en dát is nu iets waarin de grote Rieslings bekend om zijn. (2,3)

De Rieslingdruif is en blijft één van de mooiste druiven van de wereld. Ragfijne en delicate wijnen met een mooi spel tussen het zoet en het zuur. Deze Ihringer Winklerberg Spätlese 2015 heeft het wel in zich, maar niet op een heel hoog niveau, maar dat gezegd hebbende is en blijft het wel gewoon een mooie wijn! 15,4 punten en nu te drinken en nog jaren houdbaar.

#wijn #wein #proefrecensie #Duitsland #Spätlese #baden