Weingut Thörle Riesling 2016, Rheinhessen, Duitsland

Weingut Thorle Riesling
Weingut Thörle, gelegen in het Anbaugebiet Rheinhessen wordt ambitieus geleid door de broers Christoph en Johannes.

Sinds 2006 hebben de beide broers Thörle de regie in handen over het Weingut in het plaatsje Saulheim en ze pakken de zaken energiek aan. Op een oppervlakte van 19 hectare produceert Weingut Thörle Gutsweine, Ortsweine en Lagenweine van de Einzellagen Probstey, Schlossberg en Hölle. Inmiddels hebben deze Lagenweine een uitstekende reputatie opgebouwd.
Onderling zit er tussen de Lagen wel wat verschillen in grondsoort, maar over het algemeen kun je stellen dat de bodem zeer kalkrijk is.

Het assortiment is breed. Er worden diverse verschillende druivenrassen verbouwd. De focus ligt op die soorten welke volgens de broers het beste bij de bodemgesteldheid passen. De belangrijkste zijn: Riesling, Grauburgunder, Weissburgunder, Silvaner, Scheurebe en Spätburgunder.
We hebben tijdens ons bezoek dan ook uitgebreid kennis gemaakt met de wijnen van Thörle. De ontvangst was vriendelijk en zeer informatief. Men nam alle tijd om ons de wijnen te laten proeven.

We proeven de “instapriesling”, een Gutswein van het Weingut. Deze fles heb ik aangeschaft bij het Weingut zelf. De Riesling 2016 belandde (naast andere wijnen) in mijn auto voor de prijs van € 8,20.

De wijnen van Weingut Thörle zijn in Nederland verkrijgbaar bij diverse wijnspeciaalzaken.

Weingut Thörle

Weingut Thörle Riesling 2016

Een fraaie fonkelend heldere kleur, licht strogeel.
De neus is fris en opent zich goed in het glas. Een tikje rokerig, wat florale tonen (viooltjes) en het fruit van gele appeltjes en citroen. Ook wat natte kalk. Het bouquet is geurig en heeft finesse.
Tintelend op de tong met een subtiel bittertje. Rijp fruit van peer en ananas. Vol en rijk van body, droog met veel mineralen. Een heerlijke spanning en een speels zoetje. Dorstlessend en sprankelend.

Thörle zet een spatzuivere instapriesling neer van uitstekende kwaliteit. Mooi rijp en gul van smaak. Dat belooft wat voor de hoger gekwalificeerde wijnen van dit Weingut.
Een bronzen medaille vanwege de goede prijs/kwaliteit verhouding!

Score: 15,3 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2021.

Weingut Thorle Riesling

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #weingutthoerle #rheinhessen #riesling