Regalo de los Andes Sauvignon Blanc 2017, D.O. Valle Central, Chili

Regalo de los Andes Sauvignon Blanc
Wit uit Chili. Om precies te zijn een Sauvignon Blanc uit de Valle Central.

Een wijn uit het schap van de supermarkt. Hoe je het ook wendt of keert, de meeste wijndrinkers kopen hun wijn in deze grote winkels. Dus besteden wij als Wijngekken ook serieuze aandacht aan wat er zoal verkrijgbaar is in die supermarkt.

De wijnen van Regalo de los Andes (zowel Merlot als Sauvignon Blanc) zijn nieuw in het assortiment van de supermarkten van Dirk en DekaMarkt. De verkoopprijs van beide varianten is € 5,99 per fles.

We proeven eerst de Sauvignon Blanc, de Merlot komt later aan de beurt.

Verder valt er vooraf eigenlijk weinig over deze wijn te vertellen, dus laten we gaan proeven!

Regalo de los Andes Sauvignon Blanc 2017

Een heldere, bleekgele tot strogele kleur. Bleek in de rand.
De neus heeft die typerende stuivende grassigheid van een Sauvignon Blanc. Ook wat buxus en citrusfruit in de vorm van limoen. Verder is de neus toch wat ongecompliceerd.
In de mond proef je vrij stevige, wat crispy zuren. Citrusfruit, grapefruit en kruisbessen. Iets ruw en straf op de tong. Wat vuursteen. Een medium body. Verder (gelukkig) geen gemaakt of gekunsteld zoetje erin.

Deze witte Regalo de los Andes is een plezierige frisse wijn uit de Nieuwe Wereld, voor wie van wat zuren en een bite houdt. De typerende Sauvignon Blanc kenmerken zijn zeker aan te treffen in deze wijn. Helemaal niet onaardig.

Score: 12,4 punten.

Bewaarpotentieel: jong drinken, nu tot 2019.

Regalo de los Andes Sauvignon Blanc

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #lfe #vallecentral #dirk #dekamarkt #sauvignonblanc