Divai Branco 2016, Vinho Regional Alentejano, Portugal

Divai Branco
In Portugal vind je veel wijnen die gemaakt zijn van inheemse druivensoorten, zo ook deze witte Divai.

De Divai is een blend van de inheemse druivensoorten Antão Vaz, Roupeiro en Arinto. De verhoudingen zijn mij niet bekend. De druiven komen uit een 10 jaar oude wijngaard met een rendement van 50 hl/ha. De stelen worden verwijderd door middel van een thermische schok. De fermentatie vindt plaats met geselecteerde gisten onder een temperatuur tussen de 12 en 14 graden. Divai Branco heeft een alcoholgehalte van 12,5 procent.

Deze wijn is verkrijgbaar bij Alentejo wijnen, de specialist voor wijnen uit dit deel van Portugal.
Let op: Divai Branco is nu in de aanbieding, normaal € 10,95, nu € 9,50!

We ontkurken de fles en gaan proeven...

Divai Branco

Divai Branco 2016

De kleur van de Divai is helder en mooi strogeel.
Een uitbundige neus. Veel zoet rijp fruit van peer, banaan en gedroogde abrikozen. Wat vanille en bananenschuimpjes. Confiture. Het bouquet is open en ongecompliceerd.
Een zacht en rond mondgevoel in de eerste aanzet. Gerijpt fruit, honing en iets vettig. Een wit pepertje, licht kruidig en toch ook wel een zekere mate van frisheid door de aanwezige (milde) zuren. De Divai is best vol van body en goed in balans.

Divai is een volle, plezierige wijn die toegankelijk is en fluwelig overkomt. Een wijn die velen zal aanspreken. Lekker voor op het terras en ook breed inzetbaar. Wel goed gekoeld drinken.

Score: 14,1 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2020.