Vrouwen gaan voor goedkope wijn

goedkopeDe kogel is door de kerk… Als er wijn gekocht moet worden dan gaan de vrouwen voor de goedkope wijn!

In vergelijking met mannelijke wijnliefhebbers geven vrouwen minder geld uit aan een flesje wijn. Vrouwen kopen meestal flessen die niet boven de 5 euro uitkomen. Mannen durven nog wel eens een gokje te wagen op een fles tot 10 euro.

Daar kan ik nog aanvullen dat de meeste (goedkope) wijnen gekocht worden bij de supermarkt, terwijl de betere wijnen (de kwaliteitswijnen) in de regel bij de slijterij of de wijnspecialist gekocht worden Dat doen ze in steeds meerdere mate online; lekker makkelijk.

Een reden waarom de vrouwen gaan voor goedkope wijn zou ook in de combinatie kunnen liggen: vrouwen zijn degenen die de boodschappen doen en die boodschappen worden natuurlijk voornamelijk gedaan in de supermarkt en dan is de cirkel weer rond….

Rood bij de open haard

Zowel onder de mannelijke als de vrouwelijke wijnliefhebbers kwam in het onderzoek naar voren dat men witte wijn en rosé met name geschikt vindt om buiten te drinken. Rode wijn is meer een ‘binnen drankje’. Een glaasje rode wijn bij de open haard wordt door beiden seksen als de meest geschikte plek aangeduid.

Ook blijkt dat wijndrinkers vaker uit eten gaan dan niet-wijndrinkers. In een restaurant krijgt rode wijn zowel bij de mannen als de vrouwen de voorkeur.

Favoriete wijnland

Bij de Nederlandse vrouwen en mannen is Frankrijk veruit het favoriete wijnland. Bij de mannen voeren Italië en Zuid-Afrika een nek aan nek race om de 2e plaats. Vrouwen gaan voor Italië terwijl dat weer op de voet gevolgd wordt door Spanje.

Tja, wat moet ik nu als man daarvan vinden… Dat vrouwen meer gaan voor het goedkopere spul…. Zoeken zij ook op deze manier hun mannen uit….. Liever goedkoop dan kwaliteit…..?