Laurent Miquel Sauvignon Blanc 2016, IGP Pays D’Oc, Frankrijk

Laurent Miquel Sauvignon Blanc
Laurent Miquel, een wijnproducent met geschiedenis en een duidelijke visie.

Het familiebedrijf Laurent Miquel Pere et Fils zit al sinds 1791 in de wijnbouw. Dit is inmiddels de 8e generatie die aan de weg timmert. Laurent Miquel is de zoon van Christiane en Henri Miquel, de eigenaren van het bekende huis Château Cazal Viel.
Het wijnhuis en de wijngaarden zijn gelegen in de regio Languedoc in Zuid-Frankrijk. In 1996 zag de eerste jaargang onder de naam van Laurent Miquel het levenslicht.

Laurent Miquel produceert een uitgebreid assortiment aan wijnen.
De focus bij de wijnen van Laurent Miquel is gericht op zuiverheid en balans. Daarnaast staat milieuvriendelijk werken hoog in het vaandel.
Hieronder een kort filmpje over dit wijnhuis.

De wijnen van Laurent Miquel zijn verkrijgbaar bij de Wijnkring.
De prijs voor deze Sauvignon Blanc is € 7,75.
Echter, tijdens de nu lopende aanbiedingsperiode (t/m 4 maart) kost een fles u slechts € 6,49, dus sla toe!

Voor de productie van deze Sauvignon Blanc vindt een gecontroleerde vergisting plaats en bescherming tegen oxidatie door in de nacht te oogsten. De wijn wordt voor de botteling licht gefilterd om de originele smaken te behouden.
Laurent Miquel Sauvignon Blanc heeft (slechts) 12 procentjes alcohol en de fles is afgesloten door middel van een schroefdop.

Laurent Miquel Sauvignon Blanc 2016

De kleur is helder en licht strogeel.
Een frisse, typische Sauvignon Blanc neus. Het geurt naar een recent gemaaid nat gazon. Daarnaast citrusfruit en wat brooddeeg. Een lichte hint van vuursteen en duidelijke minerale tonen.
In de mond eerst een wat strenge aanzet. Zuiver citrusfruit (limoen) en een bittertje van grapefruit. Naast al dit fris smakende geweld zit er ook nog een snufje honing in. Alles bij elkaar geeft dit een mooie spanning in deze Sauvignon Blanc. Goed in balans.

Laurent Miquel komt hier met een zuivere, wat strakke Sauvignon blanc. Een prettige doordrinker en goed aperitief. Gelet op de prijs is dit zeker aanrader!

Score: 14 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2019.