Zinfandel druif, zacht druivenras met veel kleur

Zinfandel druif, zacht druivenras met veel kleur De Zinfandel druif, veel kleur, alcohol en geliefd in Californië.
De Zinfandel druif is een heel oud druivenras die zijn oorsprong eigenlijk heeft in Kroatië. In Kroatië kent men deze druif als Tribidrag, maar er wordt ook beweerd dat het familie is van de Plavac Mali. Meer bekender is de druif als de Primitivo in Italië.

Als Primitivo is de druif met name populair in Italië, vooral in de zuidelijke provincies als Puglia is dit druivenras zeer bekend.. Het is een druivenras dat van heel veel zon houdt en mede daarom groeit de druif ook zo goed in het zuiden van Italië.
Zinfandel druif, zacht druivenras met veel kleurAls Zinfandel druif kom je deze druif veel tegen in Californië. Vooral in het binnenland, waar de temperatuur makkelijk 40 graden kan halen, is dit druivenras populair. Ook staat de Zinfandel druif bekend om zijn stevige wijnen, maar toch met weinig strenge tannines.
De Zinfandel is een druivenras met veel kleur en kwam in 1820 in Californië aan. Zinfandel rood is populair bij de consument en zeker bij de Amerikaanse consument. Het is een barbequewijn bij uitstek in Amerika. Vet vlees, hete en krachtige sauzen, niets is te gek voor de Zinfandel. In Nederland zijn Duitse prijsvechters, bijvoorbeeld met de Lidl Zinfandel enorm populair. Het druivenras heeft een hoge opbrengst, dus de gemiddelde prijs is erg laag, dus interessant voor de Lidl.
Zinfandel druif, zacht druivenras met veel kleur

Gelukkig worden de wijnen van de Zinfandel druif tegenwoordig modern gevinifieerd. Tijdens deze moderne en vaak temperatuur gecontroleerde vinificatie krijg je zeer fruitige wijnen. In het verleden waren de wijnen van de Zinfandel druif vaak verbrand en enorm alcoholrijk en dat ging ten koste van de fruitigheid.
Als Primitivo druif is het een heel andere wijn. Vaak zijn de wijnen van de Zinfandel druif uit Californië veel vetter en dikker en kunnen heel krachtig zijn. Alcoholpercentages van 15 of 16 procent zijn niet ongewoon.