Le Reine de l’Arenite La Madone 2016, AOP Fleurie, Frankrijk

Le Reine de l’Arenite La Madone 2016, AOP Fleurie, FrankrijkLe Reine de l’Arenite La Madone 2016 komt gewoon uit de supermarkt en is daar te koop, als je goed oplet, voor een hele leuke prijs!

Supermarkten kopen nu eenmaal groot in. Vele filialen dienen ze te voorzien van wijn en dan wil het gebeuren dat er restanten overblijven. Restanten die niet in elk filiaal te koop zijn en waar ze eigenlijk vanaf willen. Wijn is namelijk over het algemeen een product dat snel geconsumeerd moet worden; de beste daargelaten.

Dus om nu te voorkomen dat je met niet verkoopbare restanten komt te zitten, bied je die restanten aan met een fikse korting. Zo is deze Le Reine de l’Arenite La Madone 2016; een echte Cru van de Beaujolais!, in de schappen van de DEEN supermarkt te vinden voor de belachelijk lage prijs van € 6!

Restanten zijn uiterst koopwaardig

Internet leert mij dat (HIER) deze wijn met jaargang 2015 te koop is voor £ 9,99; een flink prijsverschil dus!

En laten we wel wezen….een Cru van de Beaujolais voor € 6 is echt geen geld! Als het nu ook nog enige kwaliteiten in zich heeft dan is dat nog mooier!

Laat de wijn spreken!

Le Reine de l’Arenite La Madone 2016

De kleur is rood van deze Le Reine de l’Arenite La Madone 2016 over de tong en overgaand in enige ontwikkeling in de rand. De diepte is goed. Leuke kleur. (2,7)
In de neus heerlijk heeft Le Reine de l’Arenite La Madone 2016 jong en fris bloemig fruit. Jonge besjesfruit met viooltjes. Neus komt redelijk goed los. (3,4)
Op de tong lichtjes droog, maar ook hier steekt het fruitige fruit er bovenuit. Jeugdige besjes met viooltjes. Mooi rond. Licht kruidig. Zachte zuren zorgen voor de frisheid. Redelijk op de mid-palate en redelijk in diepte en breedte. Goede fruitige, doch ook licht droge afdronk. (5,8)
Fleurie lijkt op fleurig en dat is deze wijn. Jeugdig besjesfruit met bloemenfleur. Beaujolaiswijnen zijn op dit moment flink ondergewaardeerd, maar ik zeg tegen de Beaujolaiswijnen: DOEN! Vooral de Cru wijnen bieden enorme kwaliteit voor een hele redelijke prijs, dus DOEN! (2,2)

Zoals gezegd zijn de Beaujolaiswijnen uit de gratie geraakt met hun veelal nietszeggende Primeurwijnen en daardoor worden deze Beaujolaiswijnen juist nu weer interessant. Weinig vraag zorgt voor lage prijs en daar moet je als wijnliefhebber, nu van profiteren. Dus ga voor de Cru de Beaujolaiswijnen en sla je slag. Deze Le Reine de l’Arenite La Madone 2016 krijgt een mooie 14,1 punten, 80PP en ** (net geen medaille) en is gewoon nu heerlijk te drinken.