La Triboulette Blanc 2015, AC Crozes Hermitage, Frankrijk

Soms moeten ze er gewoon van af en dat geldt ook voor deze La Triboulette Blanc 2015.

Het overgrote merendeel van de witte wijnen (en natuurlijk ook de roséwijnen) moeten gedronken worden binnen één a drie jaar. Dat is natuurlijk heel vervelend als je dus nog met een partij wat oudere witte wijnen opgescheept zit.

De nieuwe lading witte wijnen is alweer onderweg en dus moet er ruimte gemaakt worden. Dit betekent dat de oudere witte wijnen plaats moeten maken voor de jongeren en worden dan met een flinke korting aangeboden.

Ouderen moeten plaats maken voor de jongeren

Zo ook deze La Triboulette Blanc 2015 uit de Crozes Hermitage. Dat ligt overigens in de Rhonestreek.

50% korting op de prijs van € 9. Per saldo betaalde ik dus € 4,50 voor deze witte Rhonewijn en dat is voor een Crozes Hermitage geen geld. Regelmatig doen supermarkten uitverkoop van hun overbodige wijnen en deze witte dame heb ik uit de schappen van de Deen supermarkt.

La Triboulette Blanc 2015 van Cave de Tain heeft als basis de Marsannedruif en heeft een alcoholpercentage van 13,5%. La Triboulette Blanc 2015 heeft overigens een gouden medaille binnengesleept tijdens een wijnproeverij in Parijs in 2016!

We gaan eens kijken of we een goede koop hebben gedaan of niet…

La Triboulette Blanc 2015

De kleur is lichtgeel/licht geelgoud over de tong. Mooi fonkelend, helder en zuiver. La Triboulette Blanc 2015 heeft een redelijke kleur.
De neus van La Triboulette Blanc 2015 is wat neutraal, wat kruidig witfruit, maar nog achtergesteld. Wat vegetaal. De neus van deze witte Crozes Hermitage blijft op de achtergrond.
Op de tong is de wijn wat vettig, laat kruidig witfruit zien en is wat alcoholisch. Een wit pepertje is duidelijk aanwezig. La Triboulette Blanc 2015 is pittig, maar ook soepel en rond en heeft zachte zuren. La Triboulette Blanc 2015 is matig in breedte en redelijk op de mid-palate. Deze witte droge wijn heeft een wat hete (witte peper) goede afdronk.
La Triboulette Blanc 2015 is een wijn met smaak, maar de neus blijft op de achtergrond. Op de tong laat deze wijn zich best spreken; voornamelijk komt dat tot uitdrukking in een heet wit pepertje gecombineerd met wat kruidig witfruit. Echt breed of echte diepgang heeft La Triboulette Blanc 2015 niet. Voor € 9 echt veel te duur, maar voor € 4,50 heb jij een vriendje!

Opdronk : Nu – 2018
Totaal : 12,7 punten {75PP} *½*

Deze witte Crozes Hermitage laat zien dat je best leuke wijnen kan kopen bij de super, maar dat je wel moet wachten op een mooie aanbieding (anders is het echt te duur!)