Wijngaard Hesselink Solaris 2015, witte wijn uit de Achterhoek, Nederland

Gelegen in het prachtige landschap van de Achterhoek, dichtbij de Duitse grens, ligt Wijngaard Hesselink. Een wijn review van deze witte wijn uit de Achterhoek.

De wijngaard is ook een echt “rustpunt“: het geeft fietsers en wandelaars de gelegenheid om te genieten van een hapje en een drankje op het fraaie terras met uitzicht op de wijngaard!

Bij slecht weer kunt u plaatsnemen in de gezellige Schoppe: een voormalige schuur die in het verleden gebruikt is voor stalling van de paardenkoets en opslag van stro of hooi. Later is deze ruimte ook nog gebruikt voor opslag van aardappelen. Na een verbouwing is deze schuur uitermate geschikt voor wijnproeverijen.
witte wijn uit de Achterhoek

Wijnmaker Gerhard Ensing maakt een breed assortiment van 15 verschillende soorten wijnen. Voor iedere smaak is er wel wat te vinden.

We proeven de Solaris uit het oogstjaar 2015. De Solaris is een druif die het goed doet in Nederland. De druif geeft doorgaans zeer plezierige wijnen die velen van ons aanspreken.

Wijngaard Hesselink Solaris 2015, een witte wijn uit de Achterhoek

De kleur van deze witte wijn uit de Achterhoek is helder en lichtgeel in het glas.
De neus geeft zich niet helemaal. Wat tropisch fruit. Verder honing en mandarijn. Iets kalk en florale tonen. Jammer dat de geuren niet goed loskomen.
Op de tong zacht en mals en een iets boterig mondgevoel. Zoet rijp fruit van peer en ananas. Een klein pepertje en ook wat nootachtig. Vrij lichte zuren. Rond van body, maar wel wat minder vol. Aan het eind van het smaakpalet heeft deze Solaris een aangenaam restzoetje.

Wijngaard Hesselink Solaris 2015 is een soepele en vriendelijke wijn die wel iets spanning mist. Een echte allemansvriend.

Score voor deze witte wijn uit de Achterhoek: 12,7 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot en met de zomer van 2018.