Mignechi Nero D’Avola 2008, IGT Sicilia, Italië

 

Sicilië: eiland van de werkende vulkaan Etna en van kwaliteitswijnen. Zoals deze Mignechi.

Deze wijn is gemaakt uit de op Sicilië uitstekend gedijende Nero D’Avola (synoniem: Calabrese) druif. De wijn heeft 12 maanden houtrijping ondergaan en is voorzien van een alcoholpercentage van 14 procent.

Het wijnhuis Lagovuveri, gevestigd in Vittoria, het zuidoostelijk deel van Sicilië, heeft het beheer over de (top)wijngaard Mignechi.

Specialist in de verkoop van prachtige biologische wijnen en andere producten uit Sicilië is Vinilicious. Helaas zit de wijn niet meer in het assortiment, maar er zijn genoeg alternatieven te vinden bij Vinilicious.
Deze Mignechi 2008 heb ik aangeschaft voor de prijs van 22 euro. En daarvoor heb je dan ook wel wat staan in je glas…

Mignechi 2008

Donker en dieprood van kleur. Geconcentreerd. Redelijk vol en iets bruinrood in de rand.
Een open en complexe neus. Aards, bosgrond, steenkool en mint. Iets nagellak en grafiet. Fruit van zwarte kersen en bessen. Vurig en rokerig. Stuift het glas uit!
In de mond is Mignechi 2008 vol en intens. Stroperig dik sap. Laurier, zwarte peper, eucalypthus en butterscotch. Donker fruit en wat gestoofd. Teer en kruidnagel. Breed en rijk van smaak. De wijn blijft talmend lang hangen.

Mignechi 2008 is een gespierde vulkaanwijn. Een krachtpatser om op te kauwen. Een wijn die vraagt om begeleiding met gekruide gerechten en/of een mooi stuk wild of biefstuk.

Score: 17,2 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2022.