Kater? Hoe te voorkomen en andere tips

Kater? Hoe te voorkomen en andere tips

Iedereen overkomt het wel eens….je hebt teveel gedronken en het resultaat is een vette kater!

En dan bedoel ik niet een mannelijke kat die elke nacht achter de poesjes gaat, nee… een kater in de zin van een stevige hoofdpijn van teveel drinken! Want wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten…, oftewel wie iets te diep in het glaasje kijkt zal dit moeten bezuren met een houten kop oftewel een flinke kater.

Hier zijn een paar tips die je best kunt doet voor, na en tijdens een alcoholrijk feestje om een flinke hoofdpijn te voorkomen:

De eerste tip die ik je kan meegeven is dat voordat je begint te drinken je een goede maaltijd tot je neemt. Daarbij is het noodzakelijk dat je veel koolhydraten (pasta, bananen, …) tot je neemt, want deze zorgen ervoor dat de absorptie van het alcohol in je bloed vertragen. Dit neemt de kans op een kater dus af.

De tweede tip om een flinke hoofdpijn te voorkomen of om een kater binnen de perken te houden is om te proberen te vermijden om verschillende dranken te nuttigen. Hoewel het je kater op zich niet zal verergeren, zorgt het ervoor dat je meer zal drinken dan wanneer je bij een en dezelfde drank blijft.

Drink altijd water erbij

Mijn derde tip is om pikant eten links te laten liggen vlak na het drinken, aangezien het je maag alleen maar meer overhoop zal gooien.

De vierde tip is een hele belangrijke tip om een beginnende hoofdpijn de kop in te drukken: Drink altijd tussen twee drankjes door een glas water om jezelf gehydrateerd te houden. Ook voordat je in bed kruipt, drink nog een paar glazen water en je zal zien: de kater is zeker een poesje geworden..

Tip vijf zorgt ook voor de vermindering van de kater; Probeer na een avondje stappen terug te gaan met de benenwagen! Lichaamsbeweging versnelt de verwerking van alcohol en dat is natuurlijk een natuurlijk proces om de beginnende bonkende hoofdpijn te verminderen.

Eten is goed voor je

Tip zes is meer een tip na de kater. Blijf voorlopig eventjes van de alcohol af. Zeker 48 uur moet u sober blijven. Werkt dit tegen een kater? Nee, maar wel zo verstandig!

De zevende en laatste tip van mijn hand: neem vitamine B tot je. Eet een kom granen met melk. Voeg er stukjes banaan aan toe om de verloren dosis kalium te herstellen. Ook een lekkere omelet of spiegeleitje kan wonderen doen, omdat eieren rijk zijn aan aminozuren die de toxische acetaldehyde afbreken.

En dan heb ik nog een allerlaatste tip en misschien wel de allerbeste tip om een kater te voorkomen: Drink gewoon niet teveel en stop tijdig, want voorkomen is natuurlijk beter dan genezen!