Baccarossa 2013, IGP Lazio, Italië

Baccarossa 2013, IGP Lazio, Italië

Baccarossa 2013 is een Italiaanse wijn met een, in ieder geval, krachtige naam!

Baccarossa klinkt gespierd, vindt u ook niet? Gespierd is het in ieder geval, want je hebt spieren nodig om deze fles op te kunnen tillen. Armspieren in dit geval.

Het Italiaanse huis Poggio Le Volpi brengt deze Baccarossa 2013 op de markt en zij hebben met al hun wijnkunde de druiven van de Nero Buonowijnstokken geoogst en de wijn opgevoed. De opvoeding vindt plaats in de diepe kelders van Poggio Le Volpi en daar ondergaat deze Baccarossa 2013 enige tijd houtopvoeding. Baccarossa 2013 bestaat uit 100% Nero Buonodruiven.

Dit soort speciale wijnen vind je niet in de supermarkt

Nero Buono is een druivenras dat niet zo bekend is bij de gemiddelde wijnliefhebber. Je komt dit druivenras tegen in en rond het nabij Rome gelegen plaatsje Cori. Hierdoor wordt ze ook wel vaak de ‘Nero Buono di Cori’ genoemd.

Een speciale wijn, zoals deze Baccarossa 2013, zie je niet in de supermarkt!

Nee, voor een wijn als deze Baccarossa 2013, zal je aan moeten kloppen bij jouw slijter op de hoek of de wijnspeciaalzaak!

Laat nu De Wijnkring volledig bestaan uit specialisten op het wijngebied, want de Wijnkring bestaat sinds 1982 en is een samenwerkingsverband van zelfstandige slijters en wijnhandelaren. Neem maar eens een KIJKJE op hun website en meldt u aan voor hun NIEUWSBRIEF! Altijd handig die fantastische aanbiedingen!

Aldaar is deze Baccarossa 2013 te koop voor een prijs van € 26,95.

De wijn heeft overigens een redelijk alcoholpercentage van 13%.

Italië … here I come….

Baccarossa 2013

Baccarossa 2013 heeft een zeer diepdonkerrode kleur over de gehele tong tot diep in de rand. De diepte is diepdonker. Topkleur. (3,0)
De neus van deze Baccarossa 2013 laat direct bepaalde kwaliteiten los: chocolade, tabak, houttonen, koffie en karamel. Dit naast het donkerrode fruit van zwarte bessen. Kruidig in de zin van laurier/zuur. Neus komt redelijk goed los. Mooie neus! (4,2)
Op de tong is de Baccarossa 2013 vrij droog en mooi rond. Zwarte bessenfruit, laurier, wat koffie en tabak. Ook iets plakkerig en wat droppig. Aanwezige zuren. Goed op de mid-palate en een goede body. Goede tot brede smakelijke afdronk. (6,8)
Baccarossa 2013 is een beste wijn. Fruit en zuren zijn goed in balans met een lichte doorslag naar de zuren. Het drogende zou een obstakel kunnen zijn voor de wijnliefhebber. Deze wijn kan bij een mooi stuk rood vlees geserveerd worden, want het heeft genoeg structuur en volheid. (2,4)

Opdronk: Nu – 2022
Totaal : 16,4 punten {88-PP} ***½*

Baccarossa 2013 is een beste wijn die zijn mannetje staat bij elk spijsgerecht waar een moois stuk vlees bij geserveerd wordt.