Battistella, Prosecco Extra dry, Italië

Battistella, Prosecco Extra dry, ItaliëProsecco heb je in allerlei soorten, van frizzante tot spumante, weet jij het verschil?

Je ziet overal Prosecco, maar niet alles is wat het lijkt. Prosecco komt ten noorden van Venetië vandaan, in de regio Veneto. Prosecco heb je in verschillende flessen. Er bestaat een frizzante, die zit in een fles met een schroefdop en die is stukken goedkoper dan de spumante. Frizzante heeft maar weinig mousse en de spumante heeft veel meer mousse die je kan vergelijken met champagne, de druk in de fles is dan rond de 5 bar. De spumante is de enige echte Prosecco en die is ook gemaakt van de Glera druif. Dan heb je nog de verschillen in DOC en DOCG. De DOCG komt uit een klein gebied binnen Conegliano-Valdobbiadene, het officiële gebied waar de enige echte Prosecco vandaan komt.

Prosecco in de goedkope flessen met schroefdop is eigenlijk geen echte Prosecco en je doet jezelf tekort om dit te kopen.

Deze Battistella is een Prosecco van de Glera druif, een Prosecco als spumante en is te koop bij http://www.wijnwagentje.nl voor € 10,00.

Geproefd:
Battistella, Prosecco Extra dry, Italië

Kleur: bleek, groen / goudgeel

Neus: droge gele appel met kalk mineralen

Smaak: stevige bubbel met kalkachtige mineralen en gele appel. Fijn droog met een goede body en een goede afdronk

Conclusie: Een echte Prossecco spumante van de Glera druif. Niet de namaak die je kan kopen in de aanbieding van een of andere supermarkt. Lekker droog gevinifieerd zonder restzoet. Gewoon een lekker aperitief met veel smaak en een hoog feestgehalte

X ½ ster / totaal 13,5 punten

 

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via facebook, twitter of google+!