Duc de Termes 2011, AC Pacherenc du Vic-Bilh, Frankrijk

Pacherenc du Vic-Bilh

Wijn uit Pacherenc du Vic-Bilh. Ooit van gehoord? Ik in ieder geval niet. Maar nu wel!

Pacherenc du Vic-Bilh is een klein wijngebied in het zuidwesten van Frankrijk. Het gebied ligt op ongeveer 100 kilometer van de Pyreneeën en de Atlantische Oceaan. De naam Pacherenc komt voort uit twee woorden uit het locale dialect: Pacherenc, wat refereert aan de rijen wijngaard die al voor de 19e eeuw in deze omgeving stonden en het woord Vic-Bilh wat in het lokale dialect “oude stad” betekent.

De wijn is gemaakt van overrijpe druiven die zeer geconcentreerd zijn. Lokale druivensoorten Petit Manseng, Gros Manseng, Arrufiac en Petit Courbu vormen de basis voor deze Duc de Termes. Het alcoholpercentage is “slechts” 12 procent. De inhoud van dit flesje is 37,5 cl.

Importeur DGS wijn is de verstrekker van deze wijn, welke te koop is bij de supermarkten van Jumbo. Degustation!

Duc de Termes 2011

Een mooie heldere en licht goudgele kleur (2,6).
In de neus krenten- en rozijnengeur. Overrijp fruit van lychee en gele pruimen (3,4).
Tropisch fruit op de tong van zoete ananas, meloen en mango. Beetje vettig. De wijn is, ondanks het zoete karakter, toch goed voorzien van frisse zuren. Een mooi samenspel en goed vol (6,5).
Prettige, fijne en delicate zoete wijn, zeker niet zwaar of log maar uitgebalanceerd (2,4). De wijn ging uitstekend samen met de bijgeleverde blauwe aderkaas Fourme d’Ambert, een genot!

Totaal 14,9 punten. Drinken nu tot 2020.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!