Henri Maillart et Fils, Champagne Brut, Premier Cru, Frankrijk

Henri Maillart et Fils Brut, Champagne
Champagnes heb je in alle soorten en maten.

Meer mousserende wijnen…
[wpp stats_comments=0 post_type=post limit=7 range=”all” title_length=22 cat=”62″ wpp_start=”

    “]

Champagne kan worden gemaakt van blauwe druiven maar ook alleen van witte druiven. Is een Champagne gemaakt van witte druiven dan spreekt men over een blanc de blancs. Witte druiven die zijn toegestaan voor het maken van Champagne is bijvoorbeeld de Chardonnay. Voor Champagnes die gemaakt zijn van rode druivenrassen gebruikt men druiven van de Pinot Noir en/of Pinot Meunier.

Ten alle tijden zijn Champagnes gemaakt volgens de méthode traditionnelle. Champagnes heb je ook in verschillende kwaliteitsaanduidigen.
Op de proeftafel staat een Champagne Premier Cru, dit is de één na hoogste klasse in de Champagne. De klasse hierboven is een Champagne Grand Cru en de klasse hieronder is een Sans Cru.

Deze Champagne komt van http://traditionalwines.nl/ en kost € 33,95. Dit is voor een Champagne Premier Cru een hele scherpe prijs.

Geproefd:
Henri Maillart et Fils, Champagne Brut, Premier Cru, Chamery, Frankrijk

Kleur: licht goudgeel op de tong, in de rand donkergoud en fonkelend / 2,7

Hoe werkt het puntensysteem
Lees alles over de punten die wij geven voor wijnen op Het Puntensysteem

Neus: licht wit fruit met mineralen, een vluchtig zoetje met rijp fruit. De neus is diep en vol met veel boeket en pittige zuren. Zeer mooi / 4,2

Smaak: Veel smaak van wit fruit met mooie zuur/bitter tonen en een heel licht zoetje en een mooie mousse. Veel mineralen maken het af. De Henri Maillart heeft een spannend smaakpalet met een goede body en een medium volle en brede afdronk / 7,8

Conclusie: Zeer spannend zuur/bitter/wit fruit combinatie met veel mineralen en een heel licht zoetje. Fantastische mousse (zeer zacht). Een Champagne van hoog niveau die rillingen veroorzaakt / 2,5

XXX ½ ster / totaal 17,2 punten

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!
Of persoonlijk via mijn Linkedin