André Thomas Brut, Blanc de Blancs, Crémant d’Alsace

André Thomas Brut, Blanc de Blancs, Crémant d'Alsace

Een bubbel uit de Elzas op de proeftafel, méthode champenoise. Droog met mineralen – dat verwacht ik in ieder geval.

Meer mousserende wijnen…
[wpp stats_comments=0 post_type=post limit=7 range=”all” title_length=22 cat=”62″ wpp_start=”

    “]

Bubbels uit de Elzas kosten maar een schijntje vergeleken bij hun broertjes of zusjes uit de Champagnestreek. Heerlijk voor kerstdagen of met oudejaar. Lekker knallen met deze méthode champenoise en dan niet knallen met een wijn van € 35,–. Nee, deze wijn kost € 14,95 en is te koop bij http://www.domainealsace.nl/, voor deze prijs kan je lekker biologisch knallen.

Knallen doe je natuurlijk niet met een méthode champenoise. Zachtjes openen zodat de bubbelwijn niet schrikt en voorzichtig inschenken in je mooie flûte of een wijnglas voor witte wijn en maar genieten.

Geproefd:
André Thomas Brut, Blanc de Blancs, Crémant d’Alsace, zonder jaartal

Kleur: heldere bleekgele kleur, in de rand donker oranje-goud en fonkelend / 2,7

Neus: in de neus appel met een aangenaam en klein bittertje. Wat lychees en peer. Een neus met veel geur, diep en medium vol / 3,5

Smaak: stevige frisse zuren. Appelfruit met mineralen. Lichte en vettige peer en wat grapefruit en iets appelpitjes. Medium complex met een goede volle body en afdronk / 6,2

Conclusie: Een bubbel volgens het principe van méthode champenoise. Het principe van kwaliteits-bubbelwijnen. Deze wijn met biologisch geteelde druiven kan de competitie aan met een goede Champagne. Veel neus en smaak en best complex. Mooi met pittige zuren voor een schappelijke prijs / 2,0

XX ster / totaal 14,4 punten

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!
Of persoonlijk via mijn Linkedin