Berglicht Cabernet Sauvignon 2014, Western Cape, Zuid Afrika

Berglicht Cabernet Sauvignon 2014, Western Cape, Zuid Afrika

Berglicht Cabernet Sauvignon 2014 is echt een supermarktwijn afkomstig uit Zuid Afrika.

Deze Cabernet Sauvignon heb ik gekocht bij de DEEN supermarkt, maar ongetwijfeld zal deze wijn te koop zijn bij meerdere supers….

Wijngekken.nl proeft ook dit soort wijnen. Waarom? Omdat er een heleboel mensen hun wijnen kopen bij de supermarkten. En ook deze mensen willen weten of ze leuke wijnen kopen en of er misschien andere supermarktwijnen hen meer aanspreken.

Supermarktwijnen zijn bijna altijd weinig complex

Supermarkten willen wel meer wijnen van dit kaliber verkopen zoals de gisteren geproefde Zuydpunt Cabernet Sauvignon 2015.

De kosten liggen op € 4 per fles en het alcoholpercentage ligt op 14%.

Berglicht Cabernet Sauvignon 2014

De kleur is Berglicht Cabernet Sauvignon 2014 is donkerrood over de tong van de kleur en overlopend in vol rood. De diepte is donker. Berglicht Cabernet Sauvignon 2014 heeft een redelijk goede kleur. (2,7)
In de neus is deze Berglicht Cabernet Sauvignon 2014 kruidig, heeft rond bessen/kersenfruit. Is iets groen en de neus komt redelijk los. (3,0)
Berglicht Cabernet Sauvignon 2014 is op de tong rond, soepel, licht alcoholisch rode bessen/kersenfruit. Heeft ook wat witte peper. Licht cassis en wat heet. Matig in body en op de mid-palate. Berglicht Cabernet Sauvignon 2014 heeft zachte zuren en heeft een redelijk goede smakelijke afdronk. (5,0)
Berglicht Cabernet Sauvignon 2014 is een smakelijke weinig complexe wijn die gewoon eerlijk overkomt. Geen poespas, gewoon lekker wegdrinken. No problemo! Koopwaardig. (2,0)

Opdronk : Nu – 2017
Totaal : 12,7 punten {75+PP} *

Berglicht Cabernet Sauvignon 2014 is zoals vele supermarktwijnen weinig complex, makkelijk drinkend en wel smakelijk. Voor alledag. Een wijn waarover je niet hoeft na te peinzen…

Toch zijn er ook supermarktwijnen die even wat meer hebben en dan is het natuurlijk een sport om deze wijnen te selecteren en te koesteren. Dus stap nu eens af van die eeuwige dezelfde wijn die je altijd koopt en koop eens wat anders! Een wijn van een ander druivenras of stap eens in de wereld van de witte wijnen (of rode wijnen, net naar gelang uw voorkeur)!