B & G Viognier 2015, IGP Pay d’Oc, Frankrijk

B & G Viognier 2015 is een echte filmwijn, vindt u ook niet?

Hoe komt hij daar nu weer bij, denkt u bij uzelf. Een filmwijn… B & G Viognier 2015…!!!???

Ik heb bij de beoordeling van de B & G Cabernet Sauvignon 2015 er al bij stil gestaan. De reeks wijnen van Baston & Guestier worden gebruikt in de populaire Nederlandse film Soof 2. Kijk maar even bij de proefrecensie van de Cabertnet Sauvignon en daar kunt u ook de trailer zien van Soof 2.

Viognierwijnen zijn HOT

Viognierwijnen zijn HOT. Was het vroeger de Chardonnaywijnen, nu zijn het de Viognierwijnen die de show stelen. Heerlijke wijnen met een enorm hoog fruitigheidsniveau. En als iets HOT is dan stappen alle grote wijnproducenten in het geldbootje en willen een graantje meepikken.

En daar schuilt toch een gevaar, want je zal altijd de kwaliteit in de gaten moeten houden en niet elk wijngebied leent zich voor de verbouwing van de Viognier druif.

Deze Viognierwijn kunt u kopen bij de JUMBO supermarkten en de wijn komt van de grote wijnimporteur LFE.

Rest mij u nog te vertellen hoeveel centjes u moet neerleggen bij de kassa (€ 4,99).

B & G Viognier 2015

De kleur van deze B & G Viognier 2015 is lichtgeel/geel/lichtgeel goud over de tong. Zeer mooi fonkelend. B & G Viognier 2015 heeft een mooie kleur. (2,8)
In de neus laat B & G Viognier 2015 duidelijk rijp abrikoosfruit los. Smakelijk. Vrolijk fruitig. Rond. Ook is perzik waar te nemen in deze B & G Viognier 2015. De neus komt redelijk goed los. (3,3)
Op de tong komt ook het abrikoosfruit vrij, maar is niet zo sprankelend, jeugdig en spetterend als in de neus. B & G Viognier 2015 komt wat vlak over. Ook hier is de perzik waarneembaar. B & G Viognier 2015 is soepel en rond, maar wel vrij simpel. Matig op de mid-palate en een wat vlakke, doch wel fruitige redelijke afdronk. (4,7)
B & G Viognier 2015 is een Viognierwijn uit het goedkopere segment. Het is aardig en het is prijswaardig. Voor het grote publiek, dus wat wil je nog meer? (1,8)

Opdronk : Nu opdrinken
Totaal : 12,6 punten {75PP} *

B & G Viognier 2015 is een aardige Viognierwijn dat het grote publiek zeker zal aanspreken.