Chateau Pesquié Muscat de Beaumes de Venise 2015, AC, Vallée du Rhone, Frankrijk

Chateau Pesquié Muscat de Beaumes de Venise 2015

Chateau Pesquié Muscat de Beaumes de Venise 2015 is een hele lange naam voor een flesje van 500 ml…

Een biologische desertwijn op de proeftafel.

Alex en Fred Chaudière zijn er in geslaagd om een frisse Muscat de Beaume-de-Venise op de markt te brengen. De druiven worden volledig biologisch geteeld en tijdens de vergisting wordt ook pure biologische wijnalcohol toegepast.

Ten noorden van Carpentras liggen de wijngaarden van Beaumes de Venise op 300 meter hoogte op de hellingen van de Dentelles de Montmirail. Dit herkomstgebied dankt zijn naamsbekendheid aan de natuurlijk versterkte wijn (vin doux naturel, VDN) (500 hectare), gemaakt van de muscat à petits grains. In 1943 kregen deze wijnen een eigen AOC-status Muscat de Beaumes de Venise toegekend. (Bron: Rhone Value Wines)

Biologisch en supperrond

Speciale wijnen hebben meestal ook speciale prijzen én speciale flessen. Deze dessertwijn zit in een 500 ml mistige slanke fles met glazen stop.

De speciale prijs ligt op € 16,95 (TE BESTELLEN BIJ GASTROVINO.NL).

Gastrovino.nl heeft nog veel meer van dit soort kwaliteitswijnen op hun zeer toegankelijke website. Neem maar eens een kijkje en u zalverbaasd zijn van de leuke wijnen met leuke prijzen die daar aangeboden worden.

Het alcoholpercentage is ook speciaal : 15%!

chateau-pesquie-muscat-de-beaumes-de-venise-2015-bChateau Pesquié Muscat de Beaumes de Venise 2015

Het goud fonkelt naar je toe. 18 karaats geel/witgoud, super helder en loepzuiver. (2,9)
De neus blijft wat achter. Honing muskaatfruit. Rond en iets vegetaal. (3,3)
Op de tong superrond honing/muskaat, fris en redelijk zachte zuren. Vettig en smakelijk. Rozijnen. Breed op de mid-palate en een brede intense afdronk. (7,0)
Je moet houden van een wijn die in de basis vrij honingzoet is, maar hou je daarvan dan heb je hier een mooie koop! (2,3)

Opdronk: Nu – 2020
Totaal : 15,5 punten {85PP} ***

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!