Douglas Green Shiraz Viognier 2013, W.O. Western Cape, Zuid-Afrika

Douglas Green Shiraz Viognier

De rode wijn Douglas Green Shiraz Viognier is gemaakt uit een aparte combi van druiven, Shiraz en Viognier. Is dit een mooie combinatie?

Het wijnhuis Douglas Green, opgericht in 1942, blijft trouw aan traditie (zoals op de fles is te lezen) maar daarnaast is er ook sprake van modernisatie en innovatie om aan de behoeften van de lokale en internationale markt te voldoen.

De wijnen uit deze range van Douglas Green zijn voorzien van een, in mijn ogen, leuk etiket. Deze Shiraz Viognier heeft 13,5 procent alcohol en een schroefdopafsluiting.

Mitra is de verkoper van Douglas Green wijnen in allerlei varianten van wit, rood en rosé. Van de prijs hoeft u niet te schrikken: die bedraagt voor deze assemblage slechts € 4,99.

Douglas Green Shiraz Viognier 2013

Helder en medium dieprood van kleur. Bleekrood uitwaaierend in de rand.
In de neus bessenconfiture. Aards, bosgrond. Heel licht rokerig, lucifer en eucalypthus. Iets zoet. Een aantrekkelijke neus die zich goed opent.
In de mond een combinatie van bittere chocolade en mint (after eight). Zwart bessenfruit, cassis, wat laurier en peper. Kruidig en sappig. Redelijk vol van body.
Een ongecompliceerde en plezierige wijn met veel donker fruit.

Totaal van de Douglas Green Shiraz Viognier is 13,2 punten. Drinken nu tot 2017.