Cono Sur Single Vineyard Block N° 21 Pinot Noir 2012, DO Valle de San Antonio, Chili

Cono Sur Single Vineyard

Pinot Noir staat bekend als een delicate en wat moeilijke druif. Hoe gaat het Chileense wijnhuis Cono Sur daar mee om?


Cono Sur, één van de paradepaardjes van importeur Groupe LFE. Verkrijgbaar bij de Mitra voor € 14,99. Wat zegt de Mitra over Cono Sur?
“Cono Sur Vineyards & Winery is opgericht in 1993, met als visie het produceren van premium, expressieve en innovatieve wijnen om zo de geest van de nieuwe wereld over te brengen. Vanaf het begin heeft Cono Sur nieuwe ideeën en technologieën toegepast op de traditionele methoden van het wijn maken. Het belangrijkste doel is dan ook het creëren van expressieve en vernieuwende wijnen uit het meest zuidelijke land van de wereld.”

In de lucht bij de KLM World Business Class, kunt u deze Single Vineyard Pinot Noir ook krijgen!

De wijn is gebotteld in een stoere, stevige fles. Je voelt dat je iets in handen hebt. Komt dat ook tot uitdrukking in het glas? We gaan het voor u proeven…

Cono Sur Single Vineyard Block N° 21 Pinot Noir 2012

Een dieprode kleur, diep voor een Pinot Noir. In de rand bleek en iets bruinrood.
In de neus ruik ik gestoofde pruimen, sinaasappelschillen, tabaksbladeren en rijpe kersen. Ook wat oxidatief en maderiserend. Stoffig, aards en iets stallucht.
Frisse en levendige zuren op de tong. Iets stroef en droog en wat getoast. Mokka, cacao, peper en ontbijtkoek. Wat ijzerig in combinatie met het fruit van zoete rijpe bramen.
Best vol en complex, maar een beetje apart. Niet te vergelijken met een “oude wereld Pinot Noir”.

Totaal 14,7 punten. Drinken nu tot 2020.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!