Wijngaard Maronesse gaat ook een methode champenoise maken

Maronesse 3 De druivenoogst in Flevoland en de in de rest van het land is in volle gang.

Alweer een bubbel uit Nederland

Afgelopen maandag zijn in Marknesse druiven geplukt waarvan de eerste Flevolandse bubbel gemaakt wordt volgens het principe van methode champenoise en eind volgend jaar moet deze klaar zijn.

Door de prachtige nazomer is het een goede oogst geworden. Rijpe druiven zonder rot (en dit ondanks het slechte weer in juli) beloven een goed wijnjaar voor de Nederlandse wijnindustrie. Bij wijngaard Maronesse in Marknesse hopen ze een hoeveelheid aan druiven te plukken om zo’n 10.000 liter wijn van te maken. Dat is echter geen record. In 2009 werd 12.000 liter wijn geproduceerd.

Maronesse 4Nederlandse wijngaarden moeten om de kosten te drukken elk jaar weer gebruik maken van vrijwilligers.

 

Hieronder een deel van het artikel dat wij eerder gepubliceerd hebben over Maronesse.

Wie bent u en welke wijngaard vertegenwoordigt u?
Cor van der Veeken van wijngaard Maronesse.

Waar is uw wijngaard gevestigd en sinds wanneer bent u al bezig?
De wijngaard is gevestigd aan de Steenwijkerweg 23, 8316 RH Marknesse, Flevoland en wij zijn al sinds 2004 met wijn bezig.

Maronesse Rood 2009Hoe groot is uw wijngaard en hoeveel bezoekers ontvangt u (ongeveer) per jaar?
Onze wijngaard bestaat uit 17.000 wijnstokken en we krijgen per jaar ongeveer 5.000 bezoekers.Maronesse

Met welke druivensoorten werkt u en wat voor soorten wijn maakt u?
Druivensoorten zijn Johanniter, Regent , Solaris, Pinotin, Souvignir Gris, Pinot Gris, Cabernet Cortis, Chardonnay, VB-4, Muskat Bleu. Wij maken wijnen vanaf droge witte, rosé wijnen, parelwijnen, fruitig rood tot barrique rood, van droog tot zoet.

Lees het verder op https://www.wijngekken.nl/2012/03/05/interview-wijngaard-maronesse/

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!