Tussock Jumper Moscato Rosé 2012, D.O. Valencia, Spanje

Tussock Jumper Moscato Rosé 2012

Het is weliswaar geen zomer, maar toch staat er een rosé klaar om te proeven.

Deze keer zijn we met Tussock Jumper in Spanje, om precies te zijn in de omgeving van Valencia. Hier groeien de Moscato-druiven voor deze rosé. De wijn heeft het bescheiden alcoholpercentage van 11 procent.

Tussock Jumper is een internationaal wijnmerk dat wijn laat maken in diverse landen. De wijn wordt in opdracht op locatie geproduceerd en gebotteld en vervolgens onder deze merknaam op de markt gebracht. Er zitten twee mannen achter dit concept, een Nederlander genaamd Gert-Jan van Arkel (The flying half French-Dutch Man) en de Portugees-Amerikaanse wijnmaker Marc Oliveira.

Leverancier/distributeur van deze wijn is DGS WIJN. je kunt deze rosé vinden in de supermarkten van Jumbo en C-1000 voor een prijs van rond de 5 euro.

Tussock Jumper Moscato Rosé 2012

Een lichte rosé kleur, helder en licht mousserend (2,4).
De zoete geur van de Moscato springt het glas uit en komt je meteen tegemoet! Bloemig, wat viooltjes, aardbeien en rozijnen (3,4).
Tintelend op de tong, zacht en rond. Zoet fruit, framboos en aardbei met een klein bittertje. Medium zoet met frisse zuren. Sappig en fruitig. Een goede zoet/zuur balans (5,5).
Een licht-zoete en plezierige “slightly sparkling” rosé (2,0).

Totaal 13,3 punten. Drinken nu tot 2015.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!