Italië: Wijntaal


Niet iedereen is het Italiaans machtig. Een kort overzicht van de meest voorkomende termen op Italiaanse wijnetiketten.

Amabile: lichtzoet
Frizzante: lichtmousserende wijn
Spumante: mousserende wijn
Vendemmia: oogst of jaargang
Dolce: zoet
Secco : droog
Fattoria: letterlijk “boerderij”
Tenuta: letterlijk “landgoed.” Wijnboerderij of domein
Podere: klein wijnhuis
Superiore: wijn met iets meer alcohol dan de gewone versie van diezelfde soort, wat soms duidt op een hogere kwaliteit.
Recioto: wijn gemaakt van gedeeltelijk gedroogde druiven, meestal zoet en sterk qua alcohol
Imbottigliato da: gebotteld door.
Classico: wijn die uit het hart van het productiegebied komt.
Stravecchio: zeer oude wijn

Ik weet het, dit lijstje is niet volledig maar het helpt je een beetje op weg.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!

Comments are closed.