Pulltex Siliconen Wijn Stopper

Deel het...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


De Pulltex Siliconen Wijn Stopper oftwel in goed Engels Pulltex Silicone Wine Stopper is een fraai vormgegeven siliconen stop voor op de wijnfles. Het artikel is beschikbaar gesteld door M-wines nadat ik me nogal sceptisch had uitgelaten over de werking. We mochten van hun de Pulltex Silicone Wine Stopper uitgebreid testen.

De Pulltex Silicone Wine Stopper is een siliconen dop die in verschillende kleuren te verkrijgen is. Het is een flexibel produkt, dat de wijn niet alleen moet beschermen tegen lekken, maar ook bederf tegen moet gaan. Het produkt is gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen en is te hergebruiken. Het komt in een verpakking van twee stuks en hier is te koop voor € 11,–. Je kan het afspoelen onder de kraan en gewoon laten uitlekken.

Argwanend
In principe geloof ik niet in dit soort produkten. In mijn ogen moet je een wijn in één dag opmaken omdat de wijn dermate kan veranderen als je hem een dag, of misschien wel langer, open laat staan. In sommige gevallen gaat de wijn er wel op vooruit als je hem een dag laat staan, maar in de meeste gevallen, en dat geldt zeker voor oudere of witte wijnen, gaat de wijn er op achteruit.
Soms heb je een ‘s middags een wijn opengemaakt en heb je er niet bij stilgestaan dat de wijn niet past bij het gerecht en ben je genoodzaakt om een andere wijn open te trekken. Voor dit soort gevallen is de Pulltex Silicone Wine Stopper uitgevonden. Maar de Pulltex is ook een hermetische afsluiting voor het geval dat je een fles wijn ergens heen of terug wilt nemen.

De test
De Pulltex Silicone Wine Stopper is voor drie weken lang getest en ik heb er allerlei soorten en maten flessen op losgelaten. Ook is er getest hoe de Pulltex zich hield tijdens transport.
De flessen heb ik twee tot vier dagen na opening nog geproefd met verschillende soorten wijn, van licht naar zwaar en van jong naar oud. De wijnen kan je ook liggend vervoeren maar dat is niet getest. Wel heb ik, met meerdere soorten flessen, de wijnen geschud en gekeken of er lekkage aan het licht kwam.

Conclusie
Bij alle wijnen kwam naar voren dat de Pulltex Silicone Wine Stopper functioneerde. Tijdens transport was er geen lekkage en bij het schudden van flessen wijn bleef de Pulltex Silicone Wine Stopper ook mooi zitten zonder te lekken. Het voordeel kwam ook nog eens naar voren dat de witte wijnen na gebruik nog eens liggend in de koelkast konden koelen. Zeker op verjaardagen is dit een uitkomst aangezien het dan altijd crisistijd is in de koelkast.
Het bewaren van de wijnen ging in alle gevallen ook goed. In sommige gevallen veranderde de wijn wel (wat overigens niet erg was) maar de wijn ging niet zó achteruit dat het niet meer te drinken was.

Hier nog een filmpje voor verdere uitleg:

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!

Deel het...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Comments are closed.